Ξεσάλωσε ο Ερντογάν –  Ώρα κάποιοι να τον μαζέψουν

Ξεσάλωσε ο Ερντογάν – Ώρα κάποιοι να τον μαζέψουν

Προανήγγειλε ακόμη και Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Μας εκβιάζει κρατώντας ομήρους τους δύο στρατιωτικούς μας, για να πάρει λύτρα τα… σύνορα της καρδιάς του…

Στα τουρκικά μπουντρούμια της Αδριανούπολης παραμένουν για τρίτη εβδομάδα οι δύο στρατιωτικοί μας, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, γιατί πέρασαν σε τουρκικό έδαφος στη συνοριακή γραμμή στον Έβρο, με τη διεθνή κοινότητα και πρωτίστως τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να σφυρίζουν αδιάφορα.

Η μοναδική… παρέμβασή τους είναι: «Βρείτε τα μεταξύ σας», για να μη στενοχωρήσουν τον Σουλτάνο, ο οποίος έχει ξεσαλώσει. Λέει πως είναι δικό του ό,τι υπάρχει γύρω του και κρατάει τους δύο στρατιωτικούς μας εκβιάζοντας την κυβέρνηση για να πάρει λύτρα προκειμένου να τους αφήσει ελεύθερους. Και δημιουργεί καταστάσεις σε βάρος της χώρας μας με τις παραβιάσεις και την αμφισβήτηση των συνόρων μας, βάζοντας μονίμως τον τελευταίο καιρό ακόμη και θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.


 Κι εμείς; Τίποτα… Υπενθυμίζουμε τις διεθνείς συνθήκες, που για τον Ερντογάν δεν ισχύουν.


Δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και απειλεί μονίμως. Είπε ακόμη και ότι θα πέταγαν στη θάλασσα τους Έλληνες στη Μικρασιατική Καταστροφή και θα γίνονταν… παστά ψάρια στον Σαγγάριο, απαντώντας έμμεσα στις επισημάνσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μας Προκόπη Παυλόπουλου –ο οποίος πριν από λίγους μήνες, τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα, τον είχε φιλοξενήσει με όλες τις τιμές– γιατί του υπενθύμισε τι λέει η Συνθήκη της Λωζάννης και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Είχε τονίσει ο κ. Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας:
Ως προς τις σχέσεις μας με την Τουρκία: «Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Τούτο, όμως, προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Άρα και οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947 –οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες– πρέπει να γίνονται από όλους πλήρως σεβαστές».


Απείλησε ακόμη και να διώξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο – «Δεν θα μας ξεριζώσεις, εμείς φυλάμε Θερμοπύλες όσο θέλει ο Θεός», του απάντησε ο Βαρθολομαίος

Μόλις προχθές στην ατζέντα του ο Ερ­ντογάν πρόσθεσε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απειλώντας ότι θα το διώξει. Πήρε, βέβαια, την απάντηση που έπρεπε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως: «Εμείς φυλάμε Θερμοπύλες όσο θέλει ο Θεός. Έχουμε ως γένος και ως Ορθόδοξη Εκκλησία βαθιές ρίζες εδώ και κανείς δεν μπορεί να μας ξεριζώσει», είπε υποδεχόμενος προσκυνητές από τον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Έφθασε, όμως, ο τούρκος Σουλτάνος να απειλεί ακόμη και όλο τον κόσμο, προαναγγέλλοντας ότι «έρχεται Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος».

Κακά τα ψέματα, πολύ πικρή είναι η αλήθεια: Έχουμε έναν πολύ κακό γείτονα, που εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία.

Πρέπει να είμαστε δυνατοί…
Το ερώτημα είναι, τι κάνουμε; Ως Έλληνες, ως Ελλάδα, με ένα χθες γεμάτο ευθύνες για τον κάθε σκυταλοδρόμο που μεταφέρει στον επόμενο την Ιστορία μας σε κάθε χώρο. Την απάντηση δίνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Γιακουμάκης, σε ένα κείμενο που γεμίζει κάθε Έλληνα:


«Για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα, απαιτείται να κτίσουμε ικανή αποτρεπτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια, με αύξηση των ανθρώπινων και των υλικών πόρων. Δεν πρέπει να ευελπιστούμε ότι οι σύμμαχοί μας θα μας σώσουν, όταν μάλιστα έχουν και διαφορετικές προτεραιότητες. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μας σέβονται οι σύμμαχοί μας, να μας φοβούνται οι εχθροί μας και να μη διανοούνται ότι θα υποχωρήσουμε σε οποιαδήποτε διεκδίκηση».

Και προσθέτει:

«Για να αντεπεξέλθουμε στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να ανορθώσουμε διαχρονικές αξίες, όπως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, να τοποθετήσουμε το εμείς ως προτεραιότητα έναντι του εγώ, να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για μια ισχυρή Ελλάδα. Το παράδειγμα για εθνική συστράτευση, ομοψυχία και ανόρθωση των διαχρονικών μας αξιών πρέπει να δοθεί από τους πολιτικούς ταγούς της χώρας, διότι ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».


Σχολιάστε εδώ