Γεννηματά προς συντρόφους: Από αύριο όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται

Γεννηματά προς συντρόφους: Από αύριο όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται

Πέταξε το γάντι σε όλους εντός του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά, προειδοποιώντας ανοικτά από το βήμα του Συνεδρίου ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί φάλτσα, παραφωνίες και προσωπικές στρατηγικές από την επόμενη του Ιδρυτικού Συνεδρίου, ενώ διακήρυξε τον αυτόνομο πολιτικό ρόλο του νέου φορέα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και τη διεκδίκηση καθοριστικού ρόλου για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει την επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας και περιέγραψε τα βασικά σημεία της, όπως διαπραγμάτευση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλαγή και σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος, σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, κατώτερη εγγυημένη σύνταξη, πρόγραμμα για προσέλκυση επενδύσεων κ.ά.


Iδιαίτερα ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλε στο εσωτερικό του Κινήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από αύριο όλοι κρίνονται».


Υπενθύμισε ότι «τους τελευταίους μήνες δώσαμε πολλή ενέργεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο μιλώντας μεταξύ μας» και σημείωσε: «Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση. Αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές». Μάλιστα εξήγησε ότι «γι’ αυτό δέχτηκα, σε αυτήν τη μεταβατική φάση, αντί για τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα. Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα». Ωστόσο πρόσθεσε με νόημα: «Από αύριο, βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται».


Σχολιάστε εδώ