Γενναίο «ΟΧΙ» των δικαστών μας στον Ερντογάν

Γενναίο «ΟΧΙ» των δικαστών μας στον Ερντογάν

Και όμως υπάρχουν στη χώρα δικαστές που επιδεικνύουν σθένος κι ευθυκρισία και λαμβάνουν αποφάσεις ανεπηρέαστοι από τις τυχόν πιέσεις και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απέρριψε το τρίτο κατά σειρά αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας. Απόφαση που έρχεται να ακυρώσει την άκρατη σεναριολογία των τελευταίων ημερών, που ήθελε τους «8» να μπαίνουν στο παζάρι με την Τουρκία για ανταλλαγή με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών, που σημειωτέον ήταν ομόφωνη, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, στην περίπτωση που οι «8» εκδοθούν στην Τουρκία να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια, να τύχουν απάνθρωπης και εξευτελιστικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι για τα τρία αδικήματα που τους αποδίδονται δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, ενώ τα υπόλοιπα αδικήματα είναι εντελώς αόριστα. Από την πλευρά τους, οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που είχε η σύλληψή τους στις οικογένειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα λίγες ώρες πριν από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το οποίο προκύπτει -υποτίθεται- η ανάμειξη των 8 στην απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν έπεισε, ωστόσο, κανέναν, καθώς κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί για τη γνησιότητά του, ότι δεν ήταν, δηλαδή, κατασκευασμένο (προϊόν μοντάζ) από τις μυστικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας.


Σχολιάστε εδώ