Δ. Νανόπουλος: Πάμε ακόμη με τον αραμπά, όταν άλλοι μετακομίζουν στο φεγγάρι

Δ. Νανόπουλος: Πάμε ακόμη με τον αραμπά, όταν άλλοι μετακομίζουν στο φεγγάρι

Το 2027 θα ζουν εκεί 1.000 άνθρωποι και μετά θα εποικίσουμε τον Άρη!

Τι σύμπτωση, μία εβδομάδα πριν «φύγει» για το σύμπαν ο άνθρωπος που ξεπέρασε τα όριά του, ο διάσημος βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, συνέπεσε ο δικός μας άν­θρωπος, ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο σημαντικότερος εν ζωή θεωρητικός φυσικός, να δώσει συνέντευξη στην «Καθημερινή», όπου τονίζει ότι μέχρι το 2027 θα έχουν… μετοικήσει στο φεγγάρι 1.000 άνθρωποι και η συνέχεια θα είναι ο εποικισμός του Άρη.

Εξέλιξη που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τη φανταστεί, ακόμη και να την ονειρευτεί…

Κι όμως, με βεβαιότητα την υπογράφει ο δικός μας Δημήτρης Νανόπουλος, ένα φτωχό παιδί που ζούσε στο Χαρβάτι (Παλλήνη) το 1950 και δύο δεκαετίες αργότερα μιλούσε για τα άστρα στο Χάρβαρντ… (Τι σύμπτωση, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε και το διάσημο πανεπιστήμιο όπου δίδαξε αρχίζουν από το ίδιο γράμμα, το «Χ»!)

Στενοχωριέται, όμως, με αυτά που συμβαίνουν στην Παιδεία εδώ στη γη μας. «Στην Αμερική τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός κι εμείς πάμε με τον αραμπά.


 «σε λίγο όλα θα τα αναλάβουν τα ρομπότ ή τρισδιάστατοι εκτυπωτές»!


Αυτή η απόσταση με τρο­μάζει». Και προσθέτει: «Στην Ελλάδα γίνονται μέγα θέμα οι απεργίες και το άσυλο, όταν διεθνώς σε εργασία και Παιδεία έχουν έρ­θει τα πάνω κάτω», επισημαίνοντας ότι «σε λίγο όλα θα τα αναλάβουν τα ρομπότ ή τρισδιάστατοι εκτυπωτές»!

Μια μικρή γεύση τού τι αλλάζει έδωσε ο κ. Δημήτρης Νανόπουλος αποκαλύπτοντας ότι «σε μια πενταετία οι μεγάλες πόλεις θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς και ήδη η Amazon εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα χωρίς υπαλλήλους»!

Πάμε φεγγάρι και Άρη να μείνουμε…
Ο διεθνούς φήμης Δημήτρης Νανόπουλος θέλησε να μας προετοιμάσει για τα μεγάλα ταξίδια, για την πραγματικότητα που θα ζήσουμε στο φεγγάρι και στον Άρη:

«Το 2024 θα κάνουμε επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και το 2027, όπως λέει ο Έλον Μασκ της Tesla, θα ’χουμε 1.000 αν­θρώπους στο φεγγάρι και στη συνέχεια θα εποικίσουμε και τον Άρη. Δηλαδή, 200 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, με την οποία απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους, θα υπάρχει η πρώτη αποικία στο φεγγάρι.


 Το βήμα θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες, που ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια και περι­μένουν γρήγορα κέρδη»


Μέχρι το 2030 θα ’χουμε τα λεγόμενα ‘‘φεγγαρόπαιδα’’. Θα κοιτάς την ταυτότητά τους και θα λέει ότι έχουν γεννηθεί στη Σελήνη. Και δεν μιλάω για 100 χρόνια μπροστά, μιλάω για αύριο. Το επόμενο αυτό βήμα θα γίνει πολύ γρήγορα, γιατί δεν θα γίνει από κράτη. Θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες, που ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια και περι­μένουν γρήγορα κέρδη».


Σχολιάστε εδώ