Κι όμως, το 2015 έχει κοστίσει πάρα πολλά δισ. ευρώ στη χώρα

Κι όμως, το 2015 έχει κοστίσει πάρα πολλά δισ. ευρώ στη χώρα

Δεν έχει πέσει έξω ο Βίζερ

Πολύ ακριβά στοίχισε στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση που… ευαγγελιζόταν για έξοδο της Ελλάδας όχι στις Αγορές αλλά από το ευρώ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ όλη εκείνη η ιστορία μάς κόστισε πάνω από 200 δισ. ευρώ. Και δεν είναι ο μόνος που το λέει.

Με τις εκτιμήσεις του Βίζερ συμφωνεί απόλυτα, καταθέτοντας μάλιστα και τα στοιχεία, ο οικονομικός αναλυτής Γιώργος Στρατόπουλος στο άρθρο του στα «Νέα» με τίτλο: «Πόσο κόστισε η περήφανη διαπραγμάτευση». Γράφει συγκεκριμένα:

«Είναι απολύτως ρεαλιστική η εκτίμηση ότι το ολέθριο 1ο εξάμηνο του 2015, σε όρους ανάπτυξης και αθροιστικά στην τριετία 2015-2017, μας κόστισε μεταξύ 7% και 10% του ΑΕΠ (13 – 18 δισεκατομμύρια ευρώ). Η Ελλάδα έχασε 18 δισεκατομμύρια ευρώ ΑΕΠ, έγινε κατά 18 δισεκατομμύρια ευρώ φτωχότερη το 2017 και θα κουβαλά αυτήν τη ζημιά των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για πολλά χρόνια». αι καταλήγει επισημαίνοντας: «Αθροίστε αυτό το ποσό σε βάθος δεκαετίας και θα καταλάβετε τι εννοεί ο Τόμας Βίζερ».


Σχολιάστε εδώ