Ολομέτωπη επίθεση Τζανακόπουλου σε Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Βενιζέλο

Ολομέτωπη επίθεση Τζανακόπουλου σε Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Βενιζέλο

Ολομέτωπη επίθεση Τζανακόπουλου μέσω realfm σε Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Βενιζέλο – Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει μόνο με πρόσωπα της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε τα κύρια σημεία

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η συζήτηση αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη αφορά στις τεκτονικές αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μια ευρεία συζήτηση για το ρόλο που πρέπει να παίξει η σοσιαλδημοκρατία ή στη χώρα μας η κεντροαριστερά. Παρόλο όμως που υπάρχουν δυνάμεις που δε θέλουν ούτε τις ίσες αποστάσεις ούτε πολύ περισσότερο τη συμπόρευση με τη ΝΔ, αυτή η συζήτηση ακόμα δε διεξάγεται με σοβαρούς όρους. Και για αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δε θέλησε ποτέ να κάνει μια πολιτική αυτοκριτική είτε έως το 2010 είτε μετά.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ο οποιοσδήποτε διάλογος με το Κίνημα Αλλαγής προϋποθέτει μερικές καθαρές κουβέντες από την πλευρά του:
1. Μία πολιτική αυτοκριτική, που φαίνεται ότι δεν θέλει να κάνει το Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με τις επιλογές 2010-2015.
2. Μια αποστασιοποίηση από τις επιλογές που έγιναν μετά το 2011, που η στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ μετατράπηκε σε πολιτική ταύτιση.
3. Μια σοβαρή πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με την ανάγκη για την ανατροπή της λιτότητας.
4. Μια καθαρή στάση σε ό,τι αφορά στα ζητήματα διαφθοράς, τα ζητήματα θεσμικής αναβάθμισης της ελληνικής Πολιτείας.
Βρισκόμαστε όμως πολύ μακριά από αυτά και δε νομίζω πως αυτός ο διάλογος έχει κανένα νόημα σε αυτή τη φάση παρά μόνο με πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και το μόνο εφικτό σενάριο αυτή τη στιγμή.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS
Η ΝΔ και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσαν έως τώρα για σκευωρία. Πέραν του προσβλητικού της τοποθέτησης αυτής για την Ελληνική Δικαιοσύνη, φαίνεται πλέον πως μετά και τις αποκαλύψεις του ΣΚ δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Η Novartis μόνη της πριν ένα χρόνο αναγνώρισε ποια είναι τα πρόσωπα που πιθανώς να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση! Ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Παγκοσμίως, όταν υπάρχουν ενδείξεις ή καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε τόσο μεγάλα σκάνδαλα εκείνα παραιτούνται ή έστω καθαιρούνται. Όμως στις τάξεις της ΝΔ παρατηρείται μια απουσία ευθιξίας -θυμηθείτε τι έγινε με τον κ. Αυγενάκη.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ
Ο κ. Στουρνάρας αντί να λειτουργεί ως σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης σε ζητήματα γενικής οικονομικής πολιτικής επιμένει να τοποθετείται πολιτικά και να εμφανίζεται ως εισηγητής ενός διαφορετικού πολιτικού σχεδίου για τη χώρα. Αν θέλει να κάνει αυτό τότε θα πρέπει να επανέλθει στην πολιτική από όπου άλλωστε προήλθε πριν αναλάβει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη. Το να λέει κανείς ότι η υπογραφή δανειακής σύμβασης που συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μπορεί να εκταμιεύει δόσεις είναι ίδια κατάσταση με τη μεταπρογραμματική εποπτεία που έχουν όλες οι χώρες που βγήκαν από προγράμματα όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος έως την αποπληρωμή του 75% του χρέους τους, δηλώνει είτε άγνοια είτε πολιτική σκοπιμότητα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και σε αυτήν την προσπάθεια ξέρουμε ότι δε θα έχουμε μαζί μας τη ΝΔ. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η κατάσταση εκφυλισμού και παρακμής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή η κρίση που βιώνουμε αυτές τις ημέρες προσφέρει μια ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο κ. Ερντογάν έχει απελευθερώσει μια εθνικιστική δυναμική στην τουρκική κοινωνία και αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση την οποία παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά. Η Ελλάδα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της πολιτικά και διπλωματικά για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία και για να επανέλθουμε σε μια κατάσταση κανονικότητας που θα επιτρέπει την ανάπτυξη ενός σοβαρού διαλόγου για όλα τα διμερή ζητήματα αλλά και αυτά των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο διαφορετικά κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές που όμως έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη θεσμική κάθαρση. Δεν υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με αυτήν την κοινή προσπάθεια από το 2015. Στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ πράγματι ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τους προβληματισμούς και επιφυλάξεις του. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως μέχρι να υπάρξει μια τελική συμφωνία και τότε πάνω σε αυτήν όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν.

ΑΘΩΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
Η γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι εκφράσεις και στάσεις και συμπεριφορές που προσβάλλουν οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη είτε για λόγους χρώματος, είτε φυλής, είτε θρησκείας, είτε σεξουαλικού προσανατολισμού είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και αυτό οφείλει να το λαμβάνει υπόψιν της και η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτό δύσκολα μπορεί να επιχειρηματολογήσει κανείς ότι το έπραξε στην υπόθεση αθώωσης του συγκεκριμένου ιεράρχη.


Σχολιάστε εδώ