Μοσχάτο: Η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου περνά στη Δεύτερη Φάση

Μοσχάτο: Η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου περνά στη Δεύτερη Φάση

Νέο πάρκο στην παραλία Μοσχάτο

 

Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου περνά στη Δεύτερη Φάση. Νέα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ποσού 90.000.000,00 ευρώ από ίδιους πόρους.

Η Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου την 13/03/2018, ενέταξε ποσό 90.000.000,00 ευρώ για την δεύτερη φάση του έργου ανάπλασης του φαληρικού όρμου με τίτλο <<Δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό όρμο>>.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης κατά την συνεδρίαση του ΠΕ. ΣΥ. στην τοποθέτησή του σημείωσε :
 
Όπως είναι γνωστό από τις αρχές του 2017 έχει ξεκινήσει και προχωρά με σχετικά καλούς ρυθμούς η πρώτη φάση του έργου της ανάπλασης του φαληρικού όρμου κόστους περίπου 75 εκατομμυρίων ευρώ. Προκειμένου να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση, δεσμεύουμε από τον προϋπολογισμό μας ποσό 90.000.000,00 ευρώ.


Σήμερα που η πρώτη φάση έχει προχωρήσει αρκετά, έχουμε την μεγάλη ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας να μην σταματήσουμε μόνο στα βαριά έργα υποδομής αλλά να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Πρέπει τα έργα αυτής της φάσης να αποδοθούν, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας άμεσα.


Οι τελικοί χρήστες της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, οι συμπολίτες μας, έχουν δικαίωμα να περπατήσουν και να χαρούν το νέο οικολογικό πάρκο που δημιουργούμε τώρα με αυτό το έργο . 

Το νέο πάρκο θα δημιουργηθεί στα 220 στρέμματα της παραλίας του Μοσχάτου (την οποία μπάζωσαν πριν από δεκαετίες) αλλά και στον ελεύθερο χώρο που θα δημιουργηθεί από το γκρέμισμα της Λ. Ποσειδώνος από Συγγρού έως την Εθνική Οδό .

Διαβάστε περισσότερα στο: my-mosxato.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ