Φεύγει ο Ιβάν από ποδόσφαιρο και κανάλια

Φεύγει ο Ιβάν από ποδόσφαιρο και κανάλια

 

Πούλησε στους Γιαπωνέζους τη ΣΕΚΑΠ και τις άλλες εταιρείες του, εισέπραξε 1,6 δις $ και θα ασχοληθεί με τις μεταφορές, τα τρόφιμα και τον τουρισμό

ΤΗΝ ΩΡΑ που οι παράγοντες του ΠΑΟΚ κατέθεταν στον αθλητικό δικαστή, ο Ιβάν Σαββίδης από το Ροστόφ ξεφόρτωνε τη ΣΕΚΑΠ μαζί με τη βιομηχανία καπνικών προϊόντων που έχει στην Ρωσία, στους Ιάπωνες για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πονηρός Πόντιος με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία του DIMERA προανήγγειλε ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε τουρισμό, μεταφορές και τρόφιμα.

Βέβαια η ανακοίνωση έκρυβε μια μεγάλη είδηση. Ότι την κοπανάει, από ποδόσφαιρο και κανάλια. Γι΄ αυτό δεν υπήρχε καμία αναφορά για τις ζημιογόνες επενδύσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και στον ΠΑΟΚ, οι οποίες του έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ιβάν Σαββίδης πριν αναχωρήσει για το Ροστόφ γνώριζε ότι είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους Ιάπωνες.

Γι΄ αυτό ο γιος του είχε ποστάρει μια φωτογραφία με μια αρκούδα που έδειχνε τα γεννητικά της όργανα.

Προφανώς ο Ελληνορώσος ολιγάρχης έτσι αντιλαμβάνεται την επικοινωνία με την ελληνική κοινωνία.

Εξάλλου η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με το κουμπούρι σε θέση μάχης έδειξε ότι δεν μπορεί να κόψει τις κακές συνήθειες που είχε μάθει στο Ροστόφ.

Πάντως έστω και αργά συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να κάνει τον νταβατζή στην Ελλάδα σπρώχνοντας εκατομμύρια ευρώ σε ξοφλημένα κανάλια και στο ποδόσφαιρο επιδιώκοντας να τα χρησιμοποιήσει ως όχημα για τις υπόλοιπες δουλειές του.

Και συνεχίζει στο άρθρο της η εφημερίδα kontranews

350 δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες από τη μαφία του παλιού επιχειρηματικού εκδοτικού και πολιτικού συστήματος και ακόμα τα ψάχνουν στην Ελβετία, στον Παναμά, την Μάλτα, την Ρωσία, το Χονγκ Κονγκ και τους υπόλοιπους φορολογικούς παραδείσους.


Το μεγάλο «Deal» ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις

Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό «Deal» της χρονιάς στην παγκόσμια καπνοβιομηχανία πέτυχε ο Ιβάν Σαββίδης. Συμφώνησε την εξαγορά της εταιρίας του, «Donskoy Tabak», από τον κολοσσό της παγκόσμιας αγοράς, «Japan Tobacco», έναντι περίπου 1,6 δις δολαρίων.  Μαζί με την Donskoy Tabak, στους Ιάπωνες, περνάει και η ελληνική ΣΕΚΑΠ, που παράγει και διανέμει καπνικά προϊόντα με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε το 1975.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. κ. Arthur Davidyan, δήλωσε ότι «Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων, των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων»

ΟΟΚΛΗΡΟ το άρθρο στο kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ