“Στάζει μέλι” ο Λαβρόφ για την Τουρκία: Με τους γείτονες δεν πρέπει να είσαι εχθρός

“Στάζει μέλι” ο Λαβρόφ για την Τουρκία: Με τους γείτονες δεν πρέπει να είσαι εχθρός

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , μιλώντας σήμερα στο φόρουμ «Ρωσία η χώρα των δυνατοτήτων», αναφέρθηκε στην στρατηγική συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία, αλλά και στις πωλήσεις των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.


 Με τους γείτονες δεν πρέπει να είσαι εχθρός , αυτή είναι η βαθιά μου πεποίθηση…


Αναφερόμενος στην συνεργασία των δύο χωρών, είπε ότι η πολιτική που ακολουθούν οι ηγέτες τους στο θέμα της στρατηγικής συνεργασίας «δείχνει την σοφία των ηγετών, που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις». « Η Τουρκία είναι γείτονας μας.

Με τους γείτονες δεν πρέπει να είσαι εχθρός , αυτή είναι η βαθιά μου πεποίθηση, δεν πρέπει οι γείτονες να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου», δήλωσε ο Λαβρόφ «Αυτό που κάνουμε τώρα με την Τουρκία στον εμπορικό και οικονομικό τομέα (South Stream, πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) είναι μακροπρόθεσμα σχέδια με προοπτική ετών και δεκαετιών, ενώ τα οικονομικά θεμέλια που δημιουργούμε, και το συμπεραίνουμε και από μια σειρά άλλες περιοχές, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την συνεργασία των χωρών μεταξύ τους ώστε να μην έρχονται σε μια ανώφελη μεταξύ τους αντιπαράθεση», κατέληξε ο Λαβρόφ.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο:  http://hellasjournal.com

Φωτο: Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov. EPA, MAXIM SHIPENKOV


Σχολιάστε εδώ