Σε δύο ταμπλό παίζει ο Θεοδωράκης!

Σε δύο ταμπλό παίζει ο Θεοδωράκης!

Σε κενό αέρος ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς

Με πολλά ανοιχτά οργανωτικά ζητήματα αλλά και συνεχή κονταροχτυπήματα ανάμεσα σε επώνυμα στελέχη και χωρίς σαφή ακόμα πολιτική πλατφόρμα και προσανατολισμό άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η Φώφη Γεννηματά, που εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία τον Νοέμβριο επικεφαλής του νέου φορέα, έχει ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά της: Αν τελικά θα δικαιωθεί η επιλογή και επιμονή της να μαζέψει σε ένα κοινό σχήμα διάφορους παράγοντες, ομάδες και κινήσεις του ευρύτερου κε­ντροαριστερού χώρου ή αν αυτή η προσπάθεια θα καταλήξει όπως κατέληξε η Ένωση Κέντρου μετά τη Μεταπολίτευση, δηλαδή ένα άθροισμα επώνυμων παραγόντων και αξιωματούχων με τα δικά τους φέουδα, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξαϋλώθηκε πολιτικά και εκλογικά και διαλύθηκε.

Οι συνεχείς αυτονομήσεις και αιφνιδιαστικές κινήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και οι ενστάσεις που διαρκώς εγείρει για οργανωτικά ζητήματα, και όχι μόνο, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό όχι μόνο στο επιτελείο της κ. Γεννηματά αλλά και σε άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα έφτασε στο σημείο να τηλεφωνήσει στον επικεφαλής του Ποταμιού και να ακολουθήσει μια συζήτηση σε έντονο ύφος για τη στάση του στο θέμα της Novartis.

Δημόσια κόντρα Φώφης – Σταύρου
Η νέα προσπάθεια πολιτικής αυτονόμησης του Σταύρου Θεοδωράκη οδήγησε σε δημόσια αντιπαράθεση με τη Φώφη Γεννηματά. Αφορμή δεν ήταν όμως το γεγονός ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε (τη μέρα που συζητούνταν στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τους Π. Κουρουμπλή, Π. Πολάκη, Ανδρ. Ξανθό) από τον πρόεδρο της Βουλής τη συζήτηση και ψήφιση νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, αλλά το ότι ο κ. Θεοδωράκης έκλεισε, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα (ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού) για να συζητήσουν περί αυτού.

Η κ. Γεννηματά μόλις διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι έκλεισε η συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη άφησε αιχμές για επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ αμέσως απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αιχμές περί «κομματικών σκοπιμοτήτων».

Η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε μέσω Twitter για την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μη κρύβοντας την ενόχλησή της για τις εξελίξεις.

Ήθελε μοιρασιά…
Πάντως, παραμονές του συνεδρίου (16, 17, 18 Μαρτίου), μετά από σειρά άγονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων για οργανωτικά ζητήματα και δη την εκλογή των συνέδρων, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να επιμένει να μην υπάρξει εκλογή των μισών συνέδρων αλλά να μοιραστούν (διοριστούν) αναλογικά στα κόμματα και στις κινήσεις που μετέχουν, το εγχείρημα έδειχνε να φτάνει σε αδιέξοδο και υπήρξαν κινήσεις της τελευταίας στιγμής προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα το συνέδριο.

Όλοι διορισμένοι!
Το αποτέλεσμα ήταν να ματαιωθεί η διαδικασία εκλογής 2.000 συνέδρων και όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στο συνέδριο θα είναι ουσιαστικά διορισμένοι.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι θα είναι σύνεδροι καθώς διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αντιστοιχεί πλέον απολύτως αναλογικά στη μεγάλη αύξηση των μελών (υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2.700).


Σχολιάστε εδώ