Το πλάνο Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ

Το πλάνο Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ

Oι κολοσσοί «συμπαίκτες» και η σωτηρία του ΠΑΟ

Η προοπτική εμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ουδέποτε έσβησε, όπως έχουμε αναφέρει ξανά. Συνέχισε να κινείται πραγματοποιώντας πολλές επαφές, κυρίως στο εξωτερικό, προς αναζήτηση συμπαικτών.

Οι συμπαίκτες αυτοί βρέθηκαν και πλέον το κλειδί των εξελίξεων είναι ένα: Το «ΟΑΚΑ Complex». Υπάρχει πρόταση που έχει γίνει στην κυβέρνηση για τη συνολική έκταση του ΟΑΚΑ.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα χείλη του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν συζητήσεις από την αρχή του έτους με την κυβέρνηση σχετικά με το φιλόδοξο εγχείρημα, αλλά ταυτόχρονα καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να κρατήσει χαμηλούς τόνους εν αναμονή εξελίξεων.

Όπως αναφέρει: «Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθησαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη. Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Την τοποθέτηση αυτή ήρθε να προσυπογράψει ο εκπρόσωπος της μίας εκ των εταιρειών-συμπαικτών Μαρκ Αλεξάντερ, που μίλησε για ένα πρότζεκτ που θα αλλάξει όλη την Αθήνα, καθώς στον χώρο του ΟΑΚΑ δεν θα κτιστεί απλά το νέο σπίτι του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού αλλά θα δημιουργηθούν γραφεία παγκόσμιου επιπέδου, ξενοδοχεία και συνεδριακές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής, καταστήματα, άλσος, χώροι για ερασιτεχνικά σπορ και σημαντικά franchises των δημοφιλών σπορ, χώροι περιπάτου και διασκέδασης, τέτοιοι που θα ανταγωνίζονται τον οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο.


Σχολιάστε εδώ