Σε πλήρη λειτουργία ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Σε πλήρη λειτουργία ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»


Με ανακοίνωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει πως παραδόθηκε χθές 07/03/2018 σε πλήρη λειτουργία ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης  στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή της απέναντι στους φορείς της πόλης αλλά και στους πολίτες, όχι μόνο ολοκλήρωσε εγκαίρως τα έργα αναβάθμισης του κύριου διαδρόμου, αλλά παραδίδει τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το ζητηθέν χρονοδιάγραμμα ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη και τη Μακεδονία.

Η έγκαιρη παράδοση του έργου διαψεύδει όλες τις Κασσάνδρες που στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας βρέθηκαν απέναντι στο σχεδιασμό του υπουργείου, αλλά και του ίδιου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που δεχόταν συστηματικά και συνεχή πυρά τόσο για την αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων, όσο και για το χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Σημειώνεται, ότι η ολοκλήρωσή των έργων αναβάθμισης καθιστούν αφενός τον αεροδιάδρομο απόλυτα ασφαλή και αφετέρου, αποσοβείται οριστικά ο κίνδυνος επιστροφής πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς τα έργα ήταν συγχρηματοδοτούμενα από κεφάλαια προερχόμενα από τα διαθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για τη σημερινή παράδοση του αεροδιαδρόμου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα ενισχυθεί άμεσα η δυναμική του μεταφορικού έργου: «Από τις 4 αφίξεις και τις 4 αναχωρήσεις την ώρα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα φτάσουμε τις 15 αφίξεις και αναχωρήσεις. Και μέχρι τέλος του έτους, που θα είναι έτοιμος και ο δεύτερος αεροδιάδρομος, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους της».

Και πρόσθεσε: «Έναν χρόνο τώρα, παρότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει κόστος στο τουριστικό και στο μεταφορικό έργο της Θεσσαλονίκης, το επιχείρημα ήταν, να μη γίνουν ποτέ αυτά τα έργα. Περιμένω λοιπόν, τώρα, όσους είχαν μια κακοπροαίρετη κριτική -δεν λέω για όσους εξέφρασαν ανησυχία και ήταν σε μια κατεύθυνση επίσπευσης των διαδικασιών, που ήταν κοινός τόπος και για εμάς- να δούμε σήμερα τι θα πουν. Τους περιμένω με ανυπομονησία…»

Φωτο: el.wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ