MYTILINEOS: Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN  ισχύος 20 MW

MYTILINEOS: Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN ισχύος 20 MW

Η MYTILINEOS βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνητικού, μεταξύ της θυγατρικής της, METKA EGN με την HC ESS3 Ltd (εταιρεία που ιδρύθηκε από την επί χρόνια πελάτη της, Corylus Capital LLP, προηγουμένως γνωστή ως Hazel Capital – βλ. υποσημείωση* παρακάτω) για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) ενός νέου υβριδικού έργου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (Energy Storage System – ESS), ισχύος 20 MW, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα παρέχει Ταχεία Απόκριση Συχνότητας (Fast Frequency Response – FFR) και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες στο Εθνικό Δίκτυο.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύμβαση της METKA EGN σε συνεργασία με την Corylus Capital και έπεται της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του δεύτερου έργου ESS, ισχύος 30MW, το οποίο περιλαμβάνει τρεις υβριδικές εγκαταστάσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το εν λόγω έργο με τη σειρά του ακολούθησε ένα έργο ESS ισχύος 20 MW, που παραδόθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η ΜΕΤΚΑ EGN έχει υλοποιήσει αυτά τα έργα βάσει συμβάσεων EPC και επιπροσθέτως πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για όλες τις εγκαταστάσεις.

Ο Ben Guest, ιδρυτής, διευθύνων εταίρος της Corylus Capital και επικεφαλής της Gresham House New Energy*, δήλωσε: «Έχουμε εμπιστευτεί την METKA EGN για την παράδοση μιας σειράς πολύπλοκων υβριδικών έργων ESS σε απαιτητικά χρονοδιαγράμματα και είμαστε ευτυχείς που αυτό έχει αποτελέσει μεγάλη επιτυχία και για τις δύο πλευρές. Εκτιμούμε βαθύτατα τη μακρά συνεργασία μας με τη METKA EGN».

Ο Νίκος Παπαπέτρου, διευθύνων σύμβουλος της METKA EGN Ltd, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μας με την Corylus Capital, με την οποία συνεργαζόμαστε από το 2013, ξεκινώντας με  φωτοβολταϊκά έργα και τώρα με την από κοινού υλοποίηση αυτών των καινοτόμων έργων FFR.»

Τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και το υβριδικό έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας 57,6MWp/4,2MWh που ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 2016 για τη Sonnedix, ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο υβριδικών έργων της METKA EGN, εδραιώνοντάς την ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών έργων.


Σχολιάστε εδώ