Τι θυμίζει ο πρώην βουλευτής και υπουργός Στάθης Γιώτας

Τι θυμίζει ο πρώην βουλευτής και υπουργός Στάθης Γιώτας

Τότε που καθαιρέθηκε ο Κουβέλης από γραμματέας του κόμματός του

Δυστυχώς, υπάρχουν τα γεγονότα, που ούτε παραγράφονται ούτε ξεχνιού­νται. Αυτό θυμίζει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής Στάθης Γιώτας στον Φώτη Κουβέλη, που ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υπό τη σκέπη του υπουργού Πάνου Καμμένου.

Η δήλωση του κ. Γιώτα έχει ως εξής:

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας. Γιατί στο πρόσωπο του νέου ΑΝΥΕΘΑ, κ. Φ. Κουβέλη, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά αλλά και ενισχύεται σημαντικά το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο σεμνύνεται το κόμμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση, για να υπερασπισθεί απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος, όπως έπραξε το 1992. Τότε που, ενώ ήταν αρχηγός κόμματος της Αριστεράς και εξαπέλυε μύδρους εναντίον των ενόχων των σκανδάλων, απαιτούσε την αυστηρή τιμωρία τους και γενικότερα εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της κάθαρσης, ταυτόχρονα ανελάμβανε την υπεράσπιση των παραπεμφθέντων από εμένα ως ΑΝΥΕΘΑ στον Εισαγγελέα και τελικά καταδικασθέντων σε βαρύτατες ποινές για σωρεία κακουργηματικών πράξεων προέδρου και μελών του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ). Αυτή η ηθικά απαράδεκτη πράξη του οδήγησε στην καθαίρεσή του από τη θέση του γραμματέα του κόμματός του. Γιατί κάποτε δεν είχε εκλείψει τελείως το ήθος!

Και η έλλειψή του επέσυρε την αυστηρή κοινωνική επίκριση και αποδοκιμασία και δεν επιδαψίλευε τιμές και επιβραβεύσεις. Αλλά τέτοιοι καιροί, τέτοια ήθη!».


Σχολιάστε εδώ