Το δώρο του θυμού – 11 μαθήματα ζωής από τον παππού μου Μαχάτμα Γκάντι

Το δώρο του θυμού – 11 μαθήματα ζωής από τον παππού μου Μαχάτμα Γκάντι

Arun Gandhi
Συγγραφέας:
Arun Gandhi
Μεταφραστής:
Νοέλα Ελιασά


Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Αρούν Γκάντι.

Στο ταραχώδες κλίμα που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτά τα μαθήματα είναι πιο πολύτιμα από ποτέ.
Ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την ειρήνη μπορεί να είναι μακρύς και κουραστικός. Ωστόσο, η στάση ζωής του Γκάντι δείχνει πόσο άξιζε αυτός ο αγώνας του και ότι εξίσου θα αξίζει και ο δικός μας. Η φιλοσοφία της μη βίας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Τα μαθήματα αυτά εναρμονίζονται με μια οικουμενική αντίληψη για το γνώθι σαυτόν, τη διαχείριση του θυμού, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, τη φιλία και την οικογένεια, και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν τρόπο να φέρουν μια θετική αλλαγή στον εαυτό τους και στον εύθραυστο κόσμο μας.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Arun Gandhi γεννήθηκε το 1934 στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Σε ηλικία δώδεκα ετών στάλθηκε από τους γονείς του στην Ινδία για να ζήσει με τον παππού του Μαχάτμα Γκάντι και να πάρει μαθήματα από αυτόν. Σ’ αυτό το διάστημα έμαθε για τις αρχές της μη βίας, τις οποίες συνεχίζει να προασπίζεται μέχρι σήμερα.
Ο δρ Gandhi πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στην Ινδία δουλεύοντας ως δημοσιογράφος και επιφέροντας κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές για τους φτωχούς και τις μειονότητες. Ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το Κέντρο Κοινωνικής Αλλαγής που μεταμόρφωσε τις ζωές εκατομμυρίων σε χωριά του δυτικού κράτους Μαχαράστρα.
Το 1987 πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1991 ίδρυσε το Ινστιτούτο Μη Βίας Μ.Κ. Γκάντι στο Πανεπιστήμιο Christian Brothers, στο Τενεσί. Το 2007 το ινστιτούτο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Rochester στη Νέα Υόρκη. Το 2008 παραιτήθηκε από το συγκεκριμένο ινστιτούτο για να ιδρύσει το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Εκπαίδευσης Γκάντι, με αποστολή να ιδρύσει σχολεία βασικής εκπαίδευσης για τα φτωχά παιδιά του κόσμου.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Κατηγορία: Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη
ISBN: 978-960-605-406-8


Σχολιάστε εδώ