Ν.Παππας: Προτεραιότητα της ψηφιακής στρατηγικής τα εμβληματικά έργα όπως η ευφυής γεωργία και το σύστημα e-ΓΕΜΗ

Ν.Παππας: Προτεραιότητα της ψηφιακής στρατηγικής τα εμβληματικά έργα όπως η ευφυής γεωργία και το σύστημα e-ΓΕΜΗ

«Φέρνουμε το αύριο σήμερα για όλους» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς. Τόνισε ότι είναι ευθύνη κυρίως της πολιτείας και όχι τόσο του ιδιωτικού τομέα η εκπόνηση μίας τέτοιας στρατηγικής. «Όταν το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ελλιπές τότε δεν παράγεται το βέλτιστο κοινωνικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε .

Η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική “ξεκλειδώνει” τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Τα θεμέλιά της βασίζονται στους εξής τομείς: ενίσχυση υποδομών για συνδεσιμότητα (700 εκατ. ευρώ), δίκτυο ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές, πρόγραμμα προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ για ίντερνετ υπέρ-υψηλών ταχυτήτων με τη μέθοδο επιδότησης ζήτησης, μελέτη – σχεδίαση – κατασκευή ελληνικών δορυφόρων για συλλογή δεδομένων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των σχεδιαζόμενων έργων αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ για φέτος.

Προτεραιότητα, είπε ο υπουργός, πρέπει να δοθεί σε εμβληματικά έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, όπως η ευφυής γεωργία, το σύστημα e-ΓΕΜΗ, το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων του δημοσίου, το σύστημα ηλεκτρονικών υπογραφών στο δημόσιο τομέα (150 χιλιάδες υπογραφές έως το τέλος του 2018), η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων (εξοικονόμηση 380 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο), τα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού HRMS, η ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου με πρόσβαση σε όλους και σύστημα υποβοήθησης αποφάσεων διαιτησίας 


Σχολιάστε εδώ