GULFOOD 2018: Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση

GULFOOD 2018: Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση

GULFOOD 2018, η μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2018, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις  18 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Η ελληνική συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν με περισσότερους εκθέτες εξαγωγείς από κάθε άλλη χρονιά. Στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), εξήντα τρεις (63) από τους δυναμικότερους Έλληνες εξαγωγείς επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν οκτώ (8) εταιρείες εμπορίας βρώσιμων ελαιών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης της βρώσιμης ελιάς “OLIVE YOU”, το οποίο υλοποιείται από την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών- Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ).

Δυναμική παρουσία είχε και η Περιφέρεια Ηπείρου, με την υποστήριξη της οποίας συμμετείχαν έξι (6) εταιρείες, οι οποίες προώθησαν τα περίφημα προϊόντα της περιοχής αυτής.

Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, την εθνική ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, κ. Διονύσιος Ζώης και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε όλο τον κόσμο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Ηλίας Αθανασίου, ο οποίος ηγούνταν της αποστολής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: ” Η επιτυχημένη συμμετοχή του Enterprise Greece στη GULFOOD 2018, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού δράσεων εξωστρέφειας του Οργανισμού, που στοχεύουν στην ανάδειξη του αγροτο-διατροφικού τομέα ως βασικού πυλώνα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.”

Τις πέντε ημέρες της έκθεσης, οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν χιλιάδες επιχειρηματικές επαφές με τους εμπορικούς επισκέπτες που επισκέφτηκαν το εθνικό περίπτερο, το οποίο εκτεινόταν σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα σε 4 διαφορετικές αίθουσες (World Food, Γαλακτοκομικά, Ποτά και Έλαια).

Παράλληλα, σκοπός της ελληνικής αποστολής του Enterprise Greece υπήρξε η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας μέσω σειράς προκαθορισμένων συναντήσεων, και η ανάδειξη ευκαιριών στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων πραγματοποιήθηκαν 39 συνολικά κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρήσεις αλλά και εκθέτες από την Ολλανδία, Ινδία, Ισπανία, τις ΗΠΑ και από αραβικές χώρες. Στόχος των συναντήσεων ήταν η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους τομείς δραστηριοποίησής τους και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια και επεξεργασία ξηρών καρπών, την παραγωγή ελαιολάδου, την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, την κοπή και επεξεργασία φρέσκου και κατεψυγμένου κρέατος και τη χυμοποιΐα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επαναληπτικές συναντήσεις με επιχειρήσεις που είχαν δείξει αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της των εκθέσεων Gulfood. Εμφανίζονται ωριμότερες πλέον να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους πλάνα, αναγνωρίζοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βαδίζει σε πορεία ανάκαμψης και σταθερότητας.  

Η Διεθνής Έκθεση Gulfood διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι των ΗΑΕ. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο World Trade Centre, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν περισσότερους από 4.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.


Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.


Σχολιάστε εδώ