Τι γνωρίζει ο Πάνος Καμμένος και μας… προετοιμάζει;

Τι γνωρίζει ο Πάνος Καμμένος και μας… προετοιμάζει;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων είπε χαρακτηριστικά:

«Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή. Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Πολύ σύντομα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Γνωρίζει κάτι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας; Ή οπως σημείωσε τα «γεγονότα δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Δεδομένα που μας δίνουν μια μόνο επιλογή, του να είμαστε ενωμένοι».

Στη συνέχεια ο Π.Καμμένος ανέφερε πως «δεν θα μιλάμε μόνο για τα χωρικά ύδατα της χώρας αλλά και για την οικονομική ζώνη, η οποία επεκτείνεται αρκετά μίλια από ό,τι που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και αλλάζουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ανταπόκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των Όπλων σε αυτή τη νέα εποχή.»

«Είναι μία εποχή που βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται προκλήσεις από την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επιχειρησιακό.

Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Η ομιλία του ΥΕΘΑ, νομίζουμε πως εχει ενα τόνο προετοιμασίας… για τις επερχόμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου…


Σχολιάστε εδώ