Ετοιμάζει τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας – Όλα τα ονόματα

Ετοιμάζει τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας – Όλα τα ονόματα

Εν αναμονή ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου και την απομάκρυνση της κ. Αντωνοπούλου, τα σενάρια για τους ενδεχόμενους αντικαταστάτες έχουν φουντώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο διευθυντής σύνταξης της Realnews, Βασίλης Σκουρής, στον Realfm 97,8 είναι δύσκολο να γίνει ανασχηματισμός σήμερα, πιθανότερη ημέρα θεωρείται η Τετάρτη, ενώ θα είναι ένας ανασχηματισμός στοχευμένος και διορθωτικός.

Τα ονόματα που ακούγονται και θεωρείται ότι είναι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού είναι αρχικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί αντικαταστάτες του είναι ο κ. Βίτσας, ο κ. Τόσκας και μιας γυναίκας υποστρατήγου. Αυτά τα τρία ονόματα πιθανότατα δεν θα προχωρήσουν, καθώς έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στα παρόντα πόστα τους.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παρατήθηκε, δύο είναι τα φαβορί, οι υφιστάμενοι του στο υπουργείο μέχρι τώρα, ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Πιτσιόρλας.

Έχουν δημιουργηθεί δύο κενές υπουργικές θέσεις από την απομάκρυνση της κ. Αντωνοπούλου, αλλά και του κ. Ζουράρι που άφησε κενή τη θέση του ως υφυπουργός Παιδείας.

Δύο ακόμα πρόσωπα παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πρόκειται για την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της και ενδεχομένως να υπάρξει και εκεί μια αλλαγή.
Επίσης, υπήρχε θέμα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, αλλά δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οπότε θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει η αντικατάσταση του.

Πηγή – Φωτο: enikos.gr


Σχολιάστε εδώ