Παίζουμε με τη φωτιά για την καρέκλα και όχι για τη χώρα


ΘΑΡΡΑΛΕΑ
Του Μάκη Κουρή


Την ώρα που όλοι γύρω μας κοιτάζουν πώς θα αρπάξουν από την Ελλάδα, με τους… φίλους και εταίρους μας δανειστές να μην ξεσφίγγουν τη θηλιά

-Δεν μπορεί το τεράστιο σκάνδαλο Novartis να έχει σκεπάσει όλα τα ανοικτά κρίσιμα εθνικά θέματα, από τα οποία εξαρτάται το αύριο της πατρίδας μας
-Aλίμονο αν η Δικαιοσύνη, κάνοντας σωστά τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις, δεν μπορεί να καθίσει στο σκαμνί όσους ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ τον τόπο και να τους στείλει στο απόσπασμα

Στη δίνη του πανθομολογούμενου τεράστιου διεθνούς σκανδάλου της Novartis στροβιλίζεται η χώρα μας, με τη Βουλή να έχει μετατραπεί σε ρινγκ και τη Δικαιοσύνη να υφίσταται εσωτερικούς τριγμούς και να μη δίνει –έως τώρα– τις καλύτερες εξετάσεις στα μάτια της κοινής γνώμης, ενώ στο ράφι έχουν μπει όλα τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα, λες και είναι υποδεέστερα της λεηλασίας στον χώρο του φαρμάκου.

Και μάλιστα, την ώρα που όλα τα όρνια γύρω μας νιώθουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρπάξουν αυτά που χρόνια έχουν στο μάτι. Με πρώτη την Τουρκία, με το… μήνυμα που έστειλε από τα Ίμια με την επιθετική της κίνηση κατά του πλοίου του Λιμενικού μας. Αλλά και με το φρένο που έβαλε στις γεωτρήσεις στην Κύπρο για τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, με την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν την… πάπια!

Μακριά από εμάς κάθε σκέψη για αυτά που συζητιούνται στους «πολιτικούς καφενέδες», ότι η κυβέρνηση έβγαλε από τον χαρτοφύλακα τον φάκελο «Novartis» για να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο και να περάσουν κάτω από το χαλί οι υποχωρήσεις από τις εθνικές θέσεις και οι συμβιβασμοί, δίνοντας ενδεχομένως και «κάτι» στο Σκοπιανό, στο Αλβανικό και στο Κυπριακό. Απαιτήσεις για τις οποίες, προφανώς, πιέζουν οι… φίλοι και σύμμαχοί μας Αμερικανοί και η… εταίρα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και κάθε άλλο παρά εικασίες είναι τα παραπάνω. Δέστε αν μετά τα δύο τεράστια συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα υπάρχει καμία συζήτηση για το θέμα των Σκοπίων, αν έχει γίνει κάποια δήλωση από το Μαξίμου για το νταηλίκι της Άγκυρας στις έρευνες στην Κύπρο, που ανάγκασε το ερευνητικό σκάφος να αποχωρήσει, αλλά και τη σιωπή που ακολούθησε μετά τη σχεδιασμένη πολεμική επιχείρηση στα Ίμια από τον Σουλτάνο της περιοχής Ερντογάν.

Δεν θα μπούμε σε αυτά που συζητιούνται στους «πολιτικούς καφενέδες», ότι μετά το σκάνδαλο της Novartis θα ακολουθήσουν κι άλλα, όπως τα δάνεια των εκδοτών, οι εμπλοκές τραπεζιτών σε χρηματοδοτήσεις, οι ιστορίες με τις εργολαβίες – ήδη προχθές βγήκε ο φάκελος με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν πάρει τα κόμματα. Και ότι μέσα σε αυτό το κλίμα ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Θα παραμείνουμε σε αυτό που και την περασμένη Κυριακή από αυτήν τη θέση επισημάναμε. Ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να στέλνει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα στοιχεία για κάθε υπόθεση που «βρωμάει»: χρηματισμό, υπερτιμολογήσεις, κλοπή, κατάχρηση δημοσίου χρήματος, λαδώματα. Μέχρι εκεί είναι η δουλειά της. Από κει και πέρα, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Για όλους τους χειρισμούς.

Πάντα στο πλαίσιο του νόμου. Χωρίς κανένας λειτουργός της να κλείνει το μάτι ούτε δεξιά ούτε κέντρο ούτε αριστερά, επενδύοντας σε αντιπαροχές…

Μόνο έτσι δεν θα μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη Δικαιοσύνη ότι δεν λειτουργεί με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και του νόμου.

Αλίμονο αν η Δικαιοσύνη δεν δικάζει με «κλειστά τα μάτια και τα αυτιά».

Για το κλίμα που δημιουργήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στη σχεδόν εικοσιτετράωρη συζήτηση στη Βουλή της δικογραφίας για τη Novartis, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που έχουν χειρισθεί την κρίσιμη αυτή υπόθεση. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε ότι, όπως γράφαμε και στο προηγούμενο φύλλο, τέτοιες υποθέσεις πρέπει να τις αναλαμβάνουν «Εισαγγελείς και Ανακριτές τους οποίους θα επιλέγουν σε κοινή σύσκεψη οι Πρόεδροι των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά. Για να μη γίνεται όλη η χώρα ένα απέραντο Δικαστήριο και να περνούν στα… μουλωχτά λύσεις στα εθνικά θέματα –μεγάλα και μικρά– που κάθε άλλο παρά στηρίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας μας και του λαού της.


Σχολιάστε εδώ