Αξίζουμε βραβείο…

Αξίζουμε βραβείο…

Τι ακριβώς συμβαίνει με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα; Ενώ το τουρκικό κράτος, για δεκαετίες, δεν αναγνώριζε το δικαίωμα της Ελλάδας να κτίσει ιδιόκτητο κτίριο στην Άγκυρα, στο οικόπεδο που είχε παραχωρήσει στην Ελλάδα, επί Βενιζέλου, ο Κεμάλ Ατατούρκ, με αποτέλεσμα αντίστοιχους περιορισμούς στην κτιριακή υποδομή της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια όλα άλλαξαν.

Ίσως είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει αποδεχθεί και επιτρέπει η πρεσβεία του στρατηγικού αντιπάλου και παραδοσιακού εχθρού της να στεγάζεται σε απόσταση πενήντα μέτρων από τα κτίρια που στεγάζουν τον έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, δόθηκε πριν από μερικά χρόνια το πράσινο φως για την απόκτηση και νέου κτιρίου στη Β. Γεωργίου Β’. Έχουν ήδη δύο ακίνητα ακόμη στην Αθήνα και τώρα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται η τουρκική πρεσβεία να αγοράσει και δεύτερο κτίριο στο Παλαιό Ψυχικό. Κερδισμένος θα είναι μάλλον ο ιδιοκτήτης, που, όπως μαθαίνουμε, είναι και πολιτικός, ανήκων στον χώρο της ΝΔ.

Η εικόνα πάντως, να έχει το τουρκικό κράτος πέντε κτίρια στην Αθήνα, εκ των οποίων τα δύο σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο -ο ηλεκτρονικός εγκλωβισμός και η παγίδευσή τους θα είναι παιχνιδάκι-, ενώ η χώρα μας στην Άγκυρα έχει νοικιασμένο κτίριο για τις ανάγκες της πρεσβείας και αναξιοποίητο ένα από τα πιο κεντρικά οικόπεδα στην τουρκική πρωτεύουσα, είναι τραγική.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ