Σε τροχιά μεγάλων έργων ο Πειραιάς

Σε τροχιά μεγάλων έργων ο Πειραιάς

Στον ρυθμό των μεγάλων έργων κινείται πλέον ο Πειραιάς, αφού σε τρεις-τέσσερις μήνες θα αρχίσει η υλοποίηση της ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, στην οποία θα γίνουν χώροι περιπάτου, ποδηλατοδρόμοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πνεύμονες πρασίνου και ανάδειξη της παραδοσιακής ταυτότητας ολόκληρης της συνοικίας.

Η προγραμματική σύμβαση του έργου, μεταξύ του δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, ψηφίστηκε την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο και ήδη παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, αφού οι μελέτες είναι έτοιμες και τα χρήματα έχουν διασφαλισθεί μέσω της περιφέρειας. Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 15.000.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, πέρασε την προπερασμένη εβδομάδα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με τον όρο -τον οποίον επέβαλε περιφερειακός σύμβουλος των ΑΝΕΛ- να αναφέρεται ρητά ότι το έργο θα γίνει από την Περιφέρεια και όχι από τον Δήμο Πειραιά!


 Αρχές καλοκαιριού θα ξεκινήσει η ανάπλαση της περιοχής Αγίου Διονυσίου – Σε φάση αξιοποίησης και ο Πύργος


Μικρή λεπτομέρεια, αφού ο Πειραιάς θέλει έργα και όχι τίτλους, γιατί τα έργα θα μείνουν, αλλά ενδεικτική της νοοτροπίας ορισμένων που ξαφνικά… το είδαν καθεστωτικοί! Γι’ αυτό άλλωστε έγινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, αφού στο δημοτικό συμβούλιο το έργο είχε περάσει άλλες δύο φορές! Μόνο που τότε ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το είχε ψηφίσει.

Την περασμένη Τετάρτη πάντως όλοι οι σύμβουλοί του το ψήφισαν… με τα δύο τους χέρια. Κι αυτό ενόχλησε τον δήμαρχο, ο οποίος το επισήμανε. Κι όταν η Βάνα Μελά από τον συγκεκριμένο συνδυασμό του είπε ότι θέλει να γίνονται έργα στον Πειραιά, όπως και οι συνάδελφοί της, της ίδιας παράταξης, και επιτίμησε τον δήμαρχο επειδή, όπως τόνισε, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα εναντίον τους, ο κ. Μώραλης της απάντησε πως το ίδιο θέμα, όταν το είχε φέρει η Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου, το είχαν ψηφίσει πολύ εύκολα κι ας ήταν παράνομο, ενώ τώρα κάνουν… γυμνάσια σε εκείνον. «Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Μώραλης, «κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Στις αντιδράσεις των συμβούλων του «Λιμανιού της Αγωνίας» ο κ. Μώραλης είπε: «Όταν σας τα λέω εγώ, σας κακοφαίνεται, όταν ο Β. Μιχαλολιάκος σας έλεγε να το βουλώσετε δεν βγάζατε μιλιά»!

Η Βάνα Μελά, έξαλλη, είπε στον δήμαρχο πως δεν πρόκειται να το… βουλώσει κανένας, γιατί δεν τους έστειλε ο κόσμος του Πειραιά στο συμβούλιο για να το… βουλώνουν και είπε στον δήμαρχο ότι θα πρέπει να ντρέπεται για τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί. Για την αποκατάσταση της αλήθειας όμως, ο δήμαρχος δεν τους είπε να το… βουλώσουν. Ο Μιχαλολιάκος τους το είχε πει. Απλώς, τώρα η έκφραση… επικαιροποιήθηκε, από παρεξήγηση…


Σχολιάστε εδώ