Κατρακύλα

Κατρακύλα

Το 1996, ο νεόκοπος πρωθυπουργός Σημίτης και ο υπουργός του, των Εξωτερικών, Πάγκαλος «χειρίστηκαν» την κρίση των Ιμίων. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος των τριών αξιωματικών μας, Βλαχάκου, Καραθανάση, Γιαλοψού, αλλά και η δημιουργία γκρίζας ζώνης, κοινώς, μια περιοχή που η ελληνικότητά της είναι υπό αμφισβήτηση.

Θα έλεγε κάποιος ότι το θερμό επεισόδιο των Ιμίων το ’96, εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικάνους», μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν γερές δόσεις της… κατρακύλας που η ελληνική φυλή βίωνε.

Όμως όχι.

Ακολούθησε ο Φεβρουάριος του ’99. Η παράδοση Οτσαλάν αποτελεί την «ουρά» αυτού του δράματος, που οι Έλληνες ζούμε από την εκπνοή του 20ού αιώνα και η οποία συνεχίζεται αδιαλείπτως ως τις μέρες μας.

Η κατρακύλα συνεχίζεται

Σήμερα, γκρίζα ζώνη, ως όρος, στα Ίμια δεν υφίσταται. Σε επίσημα έγγραφα οι Τούρκοι είπαν: «Τα Καρντάκ είναι τουρκικά». Άρα, από τις 12 Φεβρουαρίου 2018 μιλάμε για απώλεια εθνικού εδάφους.

Μετράμε μια de facto ήττα με τους Τούρκους, οι οποίοι βεβαίως μας είχαν ήδη ενημερώσει ότι προετοιμάζονταν…

Η δεύτερη ήττα είναι… οικειοθελής. Οι κυβερνώντες έδωσαν στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας…

Οι άνθρωποι αυτοί θυμίζουν γυρολόγους που διαλαλούν την πραμάτειά τους, μια πραμάτεια, μάλιστα, που τους… έτυχε, που δεν την καταλαβαίνουν κι ούτε θέλουν να την καταλάβουν. Θέλουν απλώς να την πουλήσουν…

Είναι ζήτημα χρόνου να πλησιάσουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι εκτός από τους Αλβανούς, που ήδη, με τη… συμβολή της Τουρκίας, έχουν μπει στο νόημα… Γιατί η πραμάτεια είναι καλή, καθένας εποφθαλμιά ένα κομμάτι της και δίνεται πλέον σε εξευτελιστική τιμή…

Εμείς τι κάνουμε;

Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε όλα αυτά που μας σερβίρουνε, όποτε και αν αποφασίσουν να το κάνουν κι αυτό; Έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε ότι μας σερβίρουν ψεύτικα. Μας εξευτελίζουν. Μας θεωρούν κρετίνους, έναν γελοίο λαό.

Όμως δεν είμαστε. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας. Και πρέπει να το κάνουμε.
Καθετί που αναβάλλεις, όταν μοιραία αποφασίσεις να το αντιμετωπίσεις, πρέπει να καταβάλεις περισσότερο κόπο… Έχουμε πάρει αρκετές αναβολές…

Όμως, όσο δύσκολο κι αν είναι, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.

Δεν μπορεί αυτοί και όποιοι ανεβοκατεβαίνουν στις καρέκλες να παρεκκλίνουν από τις επιταγές του ελληνικού λαού. Ούτε κι εμείς, απαθείς, να βλέπουμε αυτήν την παρέκκλιση.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Μπορεί να αλλάξει. Όμως χρειάζεται να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και έτοιμοι.

Χωρίς κομματικές ταυτότητες, χωρίς διαφορές, που ούτως ή άλλως είναι φτιαχτές και δεν έχουν χώρο αυτήν τη στιγμή.

Γιατί εδώ μιλάμε για την πατρίδα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε εδώ