Διαμόρφωση και στην ακτή Κράκαρη θα κάνει μέχρι το καλοκαίρι…

Διαμόρφωση και στην ακτή Κράκαρη θα κάνει μέχρι το καλοκαίρι…

Διαμόρφωση και στην ακτή Κράκαρη θα κάνει μέχρι το καλοκαίρι ο δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο Κανάλι 1 – 90,4. Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε κάνει μεγάλη παρέμβαση στην ακτή των Λιπασμάτων που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE, όπου δημιουργήθηκαν γήπεδα 5×5, χώρος περιπάτου και θεατράκι όπου έγιναν σημαντικές συναυλίες, με αποκορύφωμα εκείνη του Β. Παπακωνσταντίνου που μάζεψε 10.000 κόσμο. Η ακτή Κράκαρη είναι η παραλία των Λιπασμάτων που βρίσκεται δεξιά από την μπούκα του λιμανιού, στην πλευρά λιμενοβραχίονα με το κόκκινο φανάρι.

Ένα εξαιρετικό από πλευράς θεματολογίας, ομιλητών και διάρθρωσης διήμερο, πολυθεματικό επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιήσει το Τζάνειο Νοσοκομείο στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρό του. Το συνέδριο οργανώνεται από το επιστημονικό συμβούλιο του Τζανείου, πρόεδρος του οποίου είναι η Κατίνα Θέμελη Διγαλάκη, ενώ θα διευθύνεται από οργανωτική επιτροπή εγνωσμένης αξίας επιστημόνων, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μιχαήλ Κατσούλης. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται κορυφαίοι γιατροί σε διάφορους τομείς, όπως ο Ανδρέας Μελιδώνης, η Στέλλα Ηρακλειανού, ο Γιώργος Αγιομαμίτης, ο Θόδωρος Γρίβας, ο Θανάσης Πρεκατές, ο Βαγγέλης Πισιμίσης, η Μαρία Τσιλιβίγκου, ο Γιώργος Χρυσός και πολλοί άλλοι. Την έναρξη του συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα της διοικήτριας του νοσοκομείου Μαρίας Αρβανίτη και του αναπληρωτή διοικητή Εμ. Βαϊκούση, θα κηρύξει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το πρωί του πρώτου Σαββάτου του Φεβρουαρίου, μια δικηγόρος που περνούσε από τη διασταύρωση Φίλωνος και Γεωργίου είδε ότι στο εργοτάξιο του τραμ που βρίσκεται εκεί κάποιοι εργάτες έθαβαν με μπάζα τα αρχαία που είχαν έρθει στο φως. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία άδεια για το μπάζωμα των αρχαιοτήτων, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται έγκριση του ΚΑΣ και επικύρωσή της με απόφαση του αρμόδιου υπουργού! Να θυμίσουμε ότι από την περιοχή αυτή είχαν ανασυρθεί ορειχάλκινα αγάλματα σπάνιας αξίας που έχουν μεταφερθεί στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Η δικηγόρος υπέβαλε μηνύσεις, ενώ οι εργασίες στην περιοχή σταμάτησαν. Το θέμα που προκύπτει όμως είναι γιατί θάφτηκαν αυτά τα αρχαία αντί να προβληθούν; Οι τοπικοί άρχοντες τι λένε; Ποια είναι η άποψή τους για το μεγάλο αυτό θέμα;

Την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Jeanne d’ Arc» επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο γάλλος πρέσβης στη χώρα μας Christophe Chantepy, ο οποίος συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Ο γάλλος πρέσβης, σε άπταιστα ελληνικά, μίλησε για τη σημασία της γλωσσομάθειας στην επικοινωνία μεταξύ των λαών και τόνισε τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Γαλλία, υπογραμμίζοντας το πνεύμα φιλελληνισμού που διαπνέει τη γαλλική πολιτική και τη γαλλική λογοτεχνία.

Φωτο: giorgostsiridis2012.blogspot.gr


Σχολιάστε εδώ