Να καταθέσουν στην Προανακριτική οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες

Να καταθέσουν στην Προανακριτική οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες

Ζητάει το Κίνημα Αλλαγής

Αρχίζει η περιπέτεια για το ΠΑΣΟΚ με την παραπομπή της υπόθεσης Novartis σε Προανακριτική, με τρία ενεργότατα και επώνυμα στελέχη του (Ευάγ. Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης) να φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ωστόσο με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου το Κίνημα Αλλαγής ζητά την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου Novartis, ενός σκανδάλου που έχει πληρωθεί ακριβά από τους Έλληνες, ωστόσο θέτει και μια σειρά από προϋποθέσεις. Υπενθυμίζει ότι «την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ (2004-2009) η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε. Από 2,43 δισ. ευρώ ανέβηκε στα 5,1 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με αρχή το 2010, η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε δραστικά με εξυγια­ντικά μέτρα, που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τις φαρμακευτικές εταιρείες. Τα μέτρα αυτά τα πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το 2015 δεν ανέλαβε καμιά περαιτέρω προσπάθεια μείωσης, ενώ με πράξεις και παραλείψεις των υπουργών του ευνόησε τους κερδοσκόπους».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων. Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Τονίζει ακόμα πως «η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να συγκροτήσει ένα δικονομικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέψει την επί της ουσίας έρευνα. Στόχος της είναι όχι η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά η δημιουργία σκιών που θα βαραίνουν τους αντιπάλους της. Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει στη Βουλή την πρόταση Προανακριτικής Επιτροπής και οι βουλευτές θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ζητώντας:

– Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις ‘‘προστατευόμενοι’’ μάρτυρες και σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.

– Οι βουλευτές-‘‘ανακριτές’’ να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών.

– Να σταματήσει η αντισυ­νταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης».


Σχολιάστε εδώ