graffiti στις πόλεις της Ευρώπης

graffiti στις πόλεις της Ευρώπης

Η τέχνη του δρόμου στην Ευρώπη ορίζει τη νέα αισθητική των πόλεων

Η Ευρωπαϊκή street art, graffiti, τέχνη του δρόμου, ζωγραφική στους τοίχους με σπρέι, όπως και να το πεις ένα είναι σίγουρο, η τέχνη των graffiti εξαπλώνεται, εξελίσσεται και διαμορφώνει πόλεις, εγκαταλελειμμένα κτήρια, μιλάει, εκφράζει τη γνώμη της, διηγείται τη μοντέρνα ιστορία της πόλης αλλά και της χώρας της.

Κάποτε η τέχνη του δρόμου ήταν μια μορφή τέχνης του περιθωρίου, μια μυστική μορφή αστικής παραμόρφωσης, όπου μια ομάδα φίλων με συγκεκριμένο στυλ και συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα συγκεντρωνόταν κυρίως βράδια και ζωγράφιζε τοίχους στην πόλη, παράνομα.   Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ.   Τα graffiti είναι ένα πραγματικά αναγνωρισμένο και συνεχώς εξελισσόμενο καλλιτεχνικό κίνημα, μια τέχνη που πολλές φορές όχι μόνο ομορφαίνει μια γειτονιά, έναν γκρίζο τοίχο, ένα παραμελημένο κτίριο αλλά σχσχεδ πάντα έχει κάτι να πει και να διηγηθεί.

  Τα graffiti είναι ένα πραγματικά αναγνωρισμένο και συνεχώς εξελισσόμενο καλλιτεχνικό κίνημα, μμι τέχνη που πολλές φορές όχι μόνο ομορφαίνει μια γειτονιά, έναν γκρίζο τοίχο, ένα παραμελημένο κτίριο αλλά σχεδόν πάντα έχει κάτι να πει και να διηγηθεί.

Ολόκληρο το αρθρο + φωτο: www.lifo.gr


Σχολιάστε εδώ