Η πιο επιτυχημένη εκδήλωση για κοπή πίτας στη Β’ Πειραιά…

Η πιο επιτυχημένη εκδήλωση για κοπή πίτας στη Β’ Πειραιά…

Η πιο επιτυχημένη εκδήλωση για κοπή πίτας στη Β’ Πειραιά ήταν εκείνη της περασμένης Δευτέρας στο δημαρχείο Κορυδαλλού, που έκοψε την πίτα του ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Πάνω από 500 άτομα έδωσαν το «παρών», αναγνωρίζοντας το έργο του Συνδέσμου αλλά και τις παρεμβάσεις που κάνει για το περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης έκανε μια συνοπτική αναφορά των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει στην υπόθεση του περιβάλλοντος και έχουν σταθεί αρωγοί στις πρωτοβουλίες του. Μεταξύ των πολλών επωνύμων είδαμε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Τραγάκη, τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα και Ελ. Σταματάκη, τους δημάρχους Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη και Περάματος Γ. Λαγουδάκη, δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους, εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων και άλλους.

Μόλις ανακοίνωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα για το λιμάνι η Cosco, δύο μεγάλα ονόματα του διεθνούς real estate έστειλαν ανθρώπους τους στον Πειραιά και ψάχνουν να βρουν μεγάλα ακίνητα στο κέντρο για να τα αγοράσουν! Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην πόλη όταν αρχίσουν τα έργα. Αυτά για εκείνους που εξακολουθούν να λένε ότι δεν… τους ρώτησε η Cosco για τις επενδύσεις που προγραμμάτιζε! Άραγε, θα βάλουν μυαλό;

Μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στον Πειραιά ήταν η τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc», που φέτος συμπλήρωσε 150 χρόνια παρουσίας στην πόλη. Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής, που τραγούδησαν ελληνικά και γαλλικά τραγούδια, έπαιξαν θεατρικά σκετσάκια και έδειξαν ότι έχουν τα φόντα να ξεχωρίσουν στον δύσκολο στίβο της ζωής που τους περιμένει.

Την εκδήλωση, που παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Πειραιά, διοργάνωσαν από κοινού η διεύθυνση της «Jeanne d’ Arc» με τον πολύ δραστήριο σύλλογο γονέων, που επιτελεί και ο ίδιος ένα σημαντικό έργο στην κοινωνία του Πειραιά, αφού πέρα από τις πρωτοβουλίες που παίρνει υπέρ των μαθητών, κάνει και διάφορα πράγματα για τους γονείς, όπως εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας κ.λπ. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων είναι η Γιόλη Ζαργάνα, γραμματέας η Μαρίνα Αγιάσογλου και από τα πιο δραστήρια μέλη του ΔΣ ο γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θόδωρας Ματθιουδάκης.


Σχολιάστε εδώ