Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας (βίντεο)

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας (βίντεο)

“Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”

Κάποιους τους ενοχλεί η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε στελέχη του Λιμενικού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας μετά το περιστατικό στα Ίμια, τόνισε ότι,


 «όσοι φαντασιώνονται “γκρίζες ζώνες” να θυμούνται ότι οι προκλήσεις κατά ενός κράτους μέλους της ΕΕ στρέφονται κατά ολόκληρης της ΕΕ».


Η επίδειξη ψυχραιμίας δεν συνιστά μόνο στάση ευθύνης, αλλά και γενναιότητας», κάνοντας λόγο για «στάση ανευθυνότητας και δειλίας» από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Τσίπρας είπε: «Με απόλυτη νηφιαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Η ψυχραιμία συνιστά στάση γενναιότητας. Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας».

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη την ηγεσία και τη δύναμη του Λιμενικού Σώματος για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού επικαλούμενος στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας.

Ο ίδιος πρόσθεσε για το λαθρεμπόριο τσιγάρων, ότι έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατ. ευρώ.

Για τον διεμβολισμό του σκάφους στα Ίμια σημείωσε πως: «Ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμα μας και τώρα και αύριο και πάντα είναι σαφές. Οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού είναι στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές, όχι να τις θέτουν σε κίνδυνο».

Είπε επίσης: «Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια. Είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Σίγουρα αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα».

Στο twitter ο πρωθυπουργος σημείωσε:

Το πρόσφατο περιστατικό κοντά στα Ίμια, ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της τουρκικής ακτοφυλακής, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας & των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας. Με ισχυρή παρουσία & σε στενή συνεργασία με την FRONTEX που διεξάγει την πιο μεγάλη της επιχείρηση, στο Αιγαίο. Στα θαλάσσια σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπόψιν όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες & αμφισβητούν στοιχειώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου. Οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της ΕΕ στρέφεται ενάντια ολόκληρης της ΕΕ.


Με πληροφορίες και απο kontrakontranew.gr


Σχολιάστε εδώ