Γ. Πατούλης: «Καλούμε την κυβέρνηση να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες στα ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας

Γ. Πατούλης: «Καλούμε την κυβέρνηση να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες στα ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντή, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της δρομολόγησης κοινών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στα αστικά κέντρα.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Κωνσταντή ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση στην κατοχύρωση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και την ΚΕΔΕ για την αμέριστη στήριξή τους και του δήλωσε την πρόθεσή του να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Πρέπει όμως να της δοθούν και οι σχετικές αρμοδιότητες προκειμένου οι τοπικές αρχές να αποφασίζουν για τον τόπο τους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Οφείλουμε όλοι να σκύψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς χρονοτριβές.

Ειδικότερα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το σοβαρό ζήτημα της προσβασιμότητάς τους και το οποίο δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Είναι αδιανόητο μία χώρα, μέλος της Ε.Ε, όπως είναι η Ελλάδα να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να τους αναγκάζει να ζουν σε «αφιλόξενες» πόλεις.

Επαναδιατυπώνω την έκκληση μου προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία. Θα συνεργαστούμε και από κοινού θα διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες».


Σχολιάστε εδώ