Ο Παναθηναϊκός δεν ζητάει, ΑΠΑΙΤΕΙ ισονομία!

Ο Παναθηναϊκός δεν ζητάει, ΑΠΑΙΤΕΙ ισονομία!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε στους ώμους του το καλοκαίρι του 2012 την πιο βαριά αθλητική κληρονομιά, μαζί ίσως με τον υιό Ανιέλι στη Γιουβέντους. Και περίπου έξι χρόνια μετά τα έχει βγάλει πέρα περίφημα, καθώς όχι μόνο κράτησε ψηλά το «τριφύλλι», παρά το τσουνάμι αποχωρήσεων και τις… εγχώριες τρικλοποδιές, αλλά ενέπνευσε εμπιστοσύνη σε προπονητές και αθλητές υψηλού επιπέδου, διατηρώντας τον Παναθηναϊκό μαγαζί γωνία για την Ευρωλίγκα.

Ακόμη κι αν η διοργανώτρια αρχή, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε με ισονομία τον Παναθηναϊκό αλλά, πολύ περισσότερο, του φέρθηκε εχθρικά. Ο Παναθηναϊκός τόσο την πρώτη χρονιά του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα όσο και πέρυσι κόντρα στη Φενέρ αλλά και φέτος σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, στερήθηκε από τους διαιτητές νίκες και… στόχους, όπως η πρόκριση στο FINAL 4, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση σε δύσκολους καιρούς επένδυσε χρήματα άλλων εποχών… Η σταγόνα που ξεχείλισε ωστόσο το ποτήρι για τον Γιαννακόπουλο δεν ήταν μια άδικη διαιτητική αλλά μια καθ’ όλα παράνομη και καταχρηστική δικαστική απόφαση… Αυτή που έλαβε ο δικαστής της Ευρωλίγκας την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, όταν τούρκοι οπαδοί, μετά τις εν χορώ βρισιές και αποδοκιμασίες εναντίον του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ματς με τη Φενέρ, συνέχισαν τον… πόλεμο και σε διαδικτυακό επίπεδο.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι ο Γιαννακόπουλος δεν έθιξε πουθενά την Ευρωλίγκα και τη Φενέρ αλλά λειτούργησε προστατευτικά όταν κάποιοι… θερμοκέφαλοι έβρισαν την οικογένειά του με χυδαίες εκφράσεις, ο δικαστής της Ευρωλίγκα του επέβαλε ποινή ενός χρόνου εκτός αγωνιστικών χώρων! Με δύο λόγια, απαγόρευσε σε αυτόν που βάζει τα χρήματά του για να υπάρχει μία από τις ομάδες της Ευρωλίγκα να απολαμβάνει τον καρπό της επένδυσής του… Προφανώς αστείο, από κάθε άποψη…

Σε κάθε περίπτωση και αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απείλησε με άμεση αποχώρηση, προκηρύσσοντας δημοψήφισμα μεταξύ των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, η Ευρωλίγκα φαίνεται να πήρε το μήνυμα πως ο Παναθηναϊκός και προσωπικά ο Γιαννακόπουλος δεν ζητάει αλλά απαιτεί ισονομία και διαφάνεια. Κι όπως όλα δείχνουν, στην εκδίκαση της έφεσης θα… διορθώσει το λάθος, που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη διοργάνωση. Αν δεν το πράξει, το καλοκαίρι είναι κοντά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού ακόμη πιο… κοντά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.


Σχολιάστε εδώ