Ν.ΛΥΓΕΡΟΣ: Θα έπρεπε να είχαμε εκδώσει από πριν Navtex» (Vid)

Ν.ΛΥΓΕΡΟΣ: Θα έπρεπε να είχαμε εκδώσει από πριν Navtex» (Vid)

Ερωτηθείς στο πλαίσιο της Εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός, αν οι κινήσεις της Άγκυρας είναι περισσότερο για εντυπωσιασμό, για να δείξει την ισχύ της ή για προκλήσεις με στρατηγικό βάθος, απάντησε «Στην πραγματικότητα, η Τουρκία δήλωσε μια Navtex και εμείς δεν συνδυάσαμε το τι έγινε στο οικόπεδο 6. Θα έπρεπε να είχαμε βγάλει μια Navtex από πριν. Η Τουρκία μπορεί δικαιωματικά να μείνει στην περιοχή μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει παράνομη Navtex, ούτε η αντι-navtex στέκει. Η Τουρκία πάντα σέβεται όλες τις Navtex που έχει βγάλει η Κύπρος. Τώρα πρέπει να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Στην πραγματικότητα, εμείς δεν το υπολογίσαμε και στείλαμε το γεωτρύπανο ενώ δεν έχει τελειώσει η Navtex».

Θα ήταν καλό, συνέχισε ο κ. Λυγερός, να περιμένουμε να τελειώσει η Navtex και θα δείτε ότι ξαφνικά η Τουρκία θα φύγει και θα μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει όλη αυτή την κίνηση εντυπωσιασμού, λέγοντας ότι αντιστάθηκε σε ένα γεγονός το οποίο είχε δικαίωμα να κάνει μόνο και μόνο επειδή είχε την Navtex.

Το πιο πιθανό, είναι οι Ιταλοί να καθίσουν στην περιοχή μέχρι να τελειώσει η Navtex και να μπορέσουν μετά να περάσουν στο οικόπεδο με τη Νavtex που θα εκδώσει η Κύπρος μέσω Ιταλίας.

Ο ειδικός σε θέματα ενέργειας Κωνσταντίνος Παπαλουκά, σε δική του τοποθέτηση στην Εκπομπή, υπογράμμισε τη σημασία των οικονομικών συμφερόντων των εταιρειών και συγκεκριμένα της ΕΝΙ με την Τουρκία και τόνισε πως υπάρχουν συμβόλαια μεγάλης αξίας, τα οποία δεν είναι εύκολο να σπάσει η Άγκυρα λόγω τεράστιων νομικών κυρώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: www.sigmalive.com


Σχολιάστε εδώ