Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών χρωστάει

Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών χρωστάει

Άμεση παρέμβαση για το ασφαλιστικό των μηχανικών αλλά και για τα θέματα εγγυοδοσίας και περιουσίας του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων έκανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Στασινός μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο. Τόνισε ότι πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχει ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.

Επιπλέον, επισήμανε ότι οι μηχανικοί καλούνται, πέρα από τις τρέχουσες εισφορές, να πληρώσουν αναδρομικές εισφορές για το 2011 και το 2012, ενώ εκκρεμούν και άλλες επιβαρύνσεις που δεν έχει ακόμη προωθήσει η κυβέρνηση, όπως την επιβάρυνση για το επικουρικό και για το εφάπαξ.

«Αυτή η τραγική συνολική επιβάρυνση βγάζει εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς, καθώς η ασφαλιστική ενημερότητα είναι απαραίτητη για μια σειρά από εργασίες μηχανικού», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ. «Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει η Πολιτεία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, «είναι ότι κλείνει ακόμη περισσότερο το επάγγελμα του μηχανικού, το οποίο είναι ήδη κλειστό, αφού δεν υπάρχουν δουλειές». Αναφερόμενος στο έργο του νέου φορέα εγγυοδοσίας των μηχανικών, του ΤΜΕΔΕ, σημείωσε ότι στηρίζει τις μικρές και μεσαίες τεχνικές επιχειρήσεις της χώρας παρέχοντας εγγυήσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι ήταν κοινή προσπάθεια η δημιουργία του Ταμείου και ότι ο νέος φορέας έκανε μεγάλα βήματα.

Ανέδειξε όμως, παράλληλα, το μείζον ζήτημα για το ΤΜΕΔΕ, αυτό της απόδοσης της περιουσίας που του αναλογεί, αφού με βάση τη μελέτη που έγινε, προ της απορρόφησης του ΤΣΜΕΔΕ από τον ΕΦΚΑ, το ΤΜΕΔΕ δικαιούται τριπλάσια περιουσία από αυτήν που αρχικά του αποδόθηκε.


Σχολιάστε εδώ