Δεν έφεραν την άνοιξη στην Κύπρο μας οι κάλπες της περασμένης Κυριακής

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλό Φλεβάρη…
Δεν έφεραν την άνοιξη στην Κύπρο μας οι κάλπες της περασμένης Κυριακής, όπου κρινόταν σε ποια
χέρια θα πάει το τιμόνι της Μεγαλονήσου, αν θα αλλάξει καπετάνιο, αν θα αναλάβει κάποιος που ξέρει άλλο δρόμο, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει το καράβι σε καλύτερες μέρες. Δεν φάνηκε, όμως, τέτοιο φως.

Στην ίδια ρότα o νυν Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, που δεν κατάφερε να βγάλει την Κύπρο από την τουρκική περικύκλωση, που στόχο έχει την ύψωση της σημαίας του ψευδοκράτους στο Προεδρικό Μέγαρο με την αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας. Δυστυχώς, και ο αντίπαλός του ο υποστηριχθείς από το ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, δεν απέχει καθόλου από την πολιτική του Αναστασιάδη. Μια από τα ίδια είναι.

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, χάρη στην έξυπνη στρατηγική του οποίου δεν πέρασε το περιβόητο Σχέδιο Ανάν, που νομιμοποιούσε την τουρκική κατοχή, δεν λειτούργησε σωστά, δεν κατάφερε να ενώσει γύρω του τον κόσμο του ΔΗΚΟ και τέθηκε εκτός του δεύτερου γύρου, χάρη και στα «παιχνίδια» του Αναστασιάδη, ο οποίος δεν φαίνεται να κάνει περίπατο στις σημερινές εκλογές.

Πάντως, πολλά κυκλοφορούν στους καφενέδες της Λευκωσίας για υπόγειες συνεννοήσεις και συμφωνίες αλλά και για στήριξη του Μαλά από οπαδούς του Αναστασιάδη για να μην περάσει ο Νικόλας στον δεύτερο γύρο, γιατί δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος.


Σχολιάστε εδώ