Απάντηση από ΥΠΕΞ: Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου

Απάντηση από ΥΠΕΞ: Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με αχαρακτήριστες δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με τα Ίμια, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, τόνισε τα εξής:

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του…

Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός.»


 

 ΦΟΒΕΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ! Κατά τα άλλα… τους ενόχλησε η δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο φόρουμ του Νταβός περί: «Επιθετικού γείτονα»!


 Γιγκίτ Μπουλούτ: «H Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».


Σχολιάστε εδώ