400 μικρομεσαίους πουλάνε στην ιταλική doBank!

400 μικρομεσαίους πουλάνε στην ιταλική doBank!

Με τζίρο από 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ…

Πάρε ό,τι θες και δώσε ό,τι ποθεί η ψυχούλα σου… Εκεί έχουμε φθάσει, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι τέλειωσαν τα βάσανα του ελληνικού λαού και τον Αύγουστο βγαίνουμε στον γιαλό…

Μέχρι τότε συνεχίζεται η παράδοση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε funds! Αυτήν τη φορά, ήρθε η σειρά 400 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες οι τράπεζες προσφέρουν στην doBank, θυγατρική της
Fortress, που θεωρείται ο μεγαλύτερος διαχειριστής προβληματικών δανείων στην Ιταλία.
Οι 400 αυτές επιχειρήσεις χρωστάνε 2 δισ. ευρώ σε δύο (ίσως και περισσότερες) ελληνικές τράπεζες.


 Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, βρίσκονται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με την ιταλική τράπεζα


Ήδη οι τέσσερις αδελφές – συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, βρίσκονται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με την ιταλική τράπεζα και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία.

Να σημειώσουμε ότι οι 400 επιχειρήσεις είναι μικρές, με τζίρο 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, και δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Ο… «κόκκινος» λογαριασμός
Το σύνολο των «κόκκινων» δανείων επιχειρήσεων είναι 143 δισ. ευρώ, από τα οποία το 43,6% είναι μη εξυπηρετούμενα! Πιο αναλυτικά:

• Τα 110 δισ. ευρώ τα χρωστάνε μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, από τα οποία το 40% είναι στο… «κόκκινο».
• Τα 25 δισ. ευρώ τα χρωστάνε ελεύθεροι επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, από τα οποία το 66,5% είναι στο… «κόκκινο».
• Τα 8 δισ. ευρώ είναι ναυτιλιακά, από τα οποία το 33% είναι «κόκκινα».

Έδωσαν αναφορά…
Στο μεταξύ, την εβδομάδα που πέρασε πήγαν στη Φρανκφούρτη οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και συνα­ντήθηκαν με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, στους οποίους έδωσαν πλήρη αναφορά για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης κ.λπ.

Η κ. Νουί απαίτησε επιτάχυνση της… εκκαθάρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συζήτηση έφθασε μέχρι και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που τους συνδέει με τα αποτελέσματα των stress tests! Τόσο κυρίαρχο κράτος είμαστε…


Σχολιάστε εδώ