Τσίπρας: Τα Μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής

Τσίπρας: Τα Μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής

Αλλαγές υπαινίχθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, κάτω από το βάρος της πίεσης που ασκείται στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική, ιδίως κατά της μεσαίας τάξης, απαντώντας στις εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας 20% στις επιχειρήσεις.

Είπε ότι πέραν των φοροελαφρύνσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019 και το 2020, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι «μια σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα», τις οποίες συνέδεσε με την ανάπτυξη της οικονομίας.


  Απέφυγε για άλλη μια φορά να μιλήσει για καθαρή έξοδο μετά τον Αύγουστο του 2018.


Χαρακτήρισε το 2018 χρονιά-ορόσημο, ωστόσο απέφυγε για άλλη μια φορά να μιλήσει για καθαρή έξοδο μετά τον Αύγουστο του 2018. «Η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής» σημείωσε επί λέξει, υποστηρίζοντας ότι η συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης «αφορά όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον».

Επιχειρώντας να περιγράψει τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, που σε μεγάλο βαθμό θα αποτελέσουν και την ατζέντα των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν, ο πρωθυπουργός -κάνοντας πολλές φορές λόγο για «μεταμνημονιακή εποχή»- αναφέρθηκε στον τομέα της παραγωγής, την κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη και το διαρκές, όπως είπε, μέτωπο με τη διαπλοκή.

Αναφέρθηκε σε «επιτεύγματα της κυβέρνησης στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής», μιλώντας για καταπολέμηση της φτώχειας, ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και υγείας αλλά και «σημαντικές νίκες στα εργασιακά».


Σχολιάστε εδώ