Προϋπολογισμός 2 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ για την απεξάρτηση από την Digea

Προϋπολογισμός 2 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ για την απεξάρτηση από την Digea

Έκτη προσπάθεια για απόκτηση ψηφιακού δικτύου από την ΕΡΤ

 Ο έκτος διαγωνισμός για την προμήθεια ψηφιακών πομπών γίνεται με την ελπίδα ότι αυτήν τη φορά ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα καταφέρει να αποκτήσει το δικό του, ανεξάρτητο ψηφιακό δίκτυο πομπών. Η έκτη φορά, ωστόσο, έχει διαφορετικά στοιχεία. Κατ’ αρχάς, αφορά την προμήθεια λιγότερων πομπών από τους 320 του αρχικού και των μετέπειτα διαγωνισμών από το 2012 έως και το 2016, που απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση με τη νικήτρια εταιρεία Erickson. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ ζητά να προμηθευτεί μόνο  135 πομπούς

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε  2.093.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ, < καθώς έγινε μετατροπή των όρων και πλέον η ΕΡΤ ζητάει πομπούς με δυνατότητα μεταφοράς ψηφιακού σήματος  σε DVB-T2,  το νέο δηλαδή πρότυπο ψηφιακής συμπίεσης που θα εγκριθεί θεσμικά στο άμεσο μέλλον. Η σημαντικότερη, όμως, παρέμβαση που έγινε είναι ότι το ΔΣ της ΕΡΤ στέλνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο πριν από την κατάθεση των προσφορών τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού, ώστε να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος και να αποφευχθεί πιθανή ακύρωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ήδη αρκετές εταιρείες του εξωτερικού έχουν ζητήσει πληροφορίες και έχουν συναντηθεί με στελέχη της ΕΡΤ.

Οι 135 ψηφιακοί πομποί θα συμπληρώσουν το υπάρχον ψηφιακό δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης ανά την Ελλάδα, ώστε να απεξαρτηθεί από την Digea, με την οποία έχει σύμβαση ενοικίασης της μίας ψηφιακής συχνότητας (πλατφόρμας) μέχρι και τον <Οκτώβριο του 2018. Με το δίκτυο των <συνολικά 320 πομπών  η ΕΡΤ θα είναι αυτόνομη και θα μπορεί να μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το σήμα των δικών της τηλεοπτικών προγραμμάτων και παράλληλα των άλλων καναλιών, όπως της Bουλής και του ΡΙΚ, συμπληρωματικά στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Με τον διαγωνισμό η ΕΡΤ θα προμηθευτεί συγκεκριμένα 83 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος ισχύος 10W, 36 ισχύος 100W και 16 ισχύος 600W.

ΠΗΓΗ: www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ