ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τον λαό, από εκεί που τον υμνούσαν

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τον λαό, από εκεί που τον υμνούσαν

Το απαγορευτικό της κυβέρνησης για συλλαλητήρια και δημοψηφίσματα, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας!

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στο Μαξίμου οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού κατά του διαφαινόμενου συμβιβασμού με τα Σκόπια, ο οποίος θα σημαίνει υποχώρηση από την εθνική γραμμή που είχε συμφωνηθεί στο Βουκουρέστι, με τη συναίνεση όλου του τότε πολιτικού κόσμου.

Ανησυχία την οποία επιβεβαίωσε η ξαφνική συνάντηση του πρωθυπουργού, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή. Και ο λόγος της συνάντησης, όπως επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις που έγιναν, ήταν να αποκηρύξει η Εκκλησία το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Η Εκκλησία, που την προπερασμένη Τετάρτη με ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, κατηγορήθηκε από «κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών», που διερωτήθηκαν «αν συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή»!
Αλλά αυτό το ξέχασε και ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος, προ του… εχθρού, του λαού που θα μετάσχει στο συλλαλητήριο, το οποίο μοναδικό σκοπό έχει να μην παραδώσουμε την Ιστορία μας στους σκοπιανούς παραχαράκτες, αναβαθμίζοντάς τους μάλιστα με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ με την ψήφο της Ελλάδας. Και αύριο θα πάνε για άλλα…

«Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση.


Δηλαδή, δεν δικαιούται ο λαός να έχει φωνή παρά μόνο στις κομματικές λαοθάλασσες, όταν οι πολιτικοί τού ζητάνε την ψήφο του για να πάρουν την εξουσία.

Και τότε γίνεται «ο υπερήφανος λαός» και να τα παχιά λόγια: «Μεγάλη η χάρη σου, λαέ μου»!
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις»!

Κάτι που σε απλή γλώσσα θα μπορούσε να παραφραστεί σε εκείνο το «σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω»!

Να υποθέσουμε, Μακαριώτατε, ότι μετά τα όσα συζητήσατε με τον πρωθυπουργό η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν ισχύει πια;


Το «απαγορευτικό» δεν αφορά, όμως, μόνο τα συλλαλητήρια.

Απαγορεύεται και το δημοψήφισμα! Το είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε κατά την τελετή της κοπής της βασιλόπιτας των κοινοβουλευτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος για το όνομα των Σκοπίων, απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, όχι, όχι».

Χρειαζόταν, προφανώς, μόνο όταν το αποφάσισε ο κ. Τσίπρας το 2015 για να βγούμε από το ευρώ και ο λαός ψήφισε «Ναι», αλλά την επομένη έγινε «Όχι».

Όπως ο κάθε πολίτης ευθύνεται για αυτά που αποφασίζει, ανάλογη ευθύνη –στον κύβο, όμως– έχει πρωτίστως ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος για όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας.


Με μία διαφορά: Ο λαός δεν μπορεί να είναι α λα καρτ…

Γιατί κάποια στιγμή θα σφυρίζεις και δεν θα σε ακούει κανείς, εκτός από τον στενό περίγυρό σου, που είναι συνήθως οι γνωστοί αυλοκόλακες…

Δεν είναι δυνατόν ο λαός να αποφασίζει για την κυβέρνηση και να μην έχει λόγο, φωνή, για τα εθνικά μας θέματα, ένα από τα οποία είναι η διαφύλαξη της Ιστορίας της Μακεδονίας μας…

ΥΓ.: Θα κλείσουμε με την κατάληξη της απόφασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης:


Ελ. Βενιζέλος: Ευαγγέλιο της Ελληνικής Φυλής ο Μακεδονικός Αγώνας
«Η Ιερά Σύνοδος διατυπώνει ρητώς και ευθέως, σεβόμενη την Ιστορία, την Εθνική μας Ταυτότητα και το αίμα των Προπατόρων μας, ότι η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!

Οποιοσδήποτε γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, με το όνομα αυτό ή παράγωγό του. Έχομε όλοι ευθύνη έναντι της Ιστορίας και του Έθνους μας. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος προσεχώς θα ενημερώσει τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης με σχετική Εγκύκλιό της και θα απευθύνει κατάλληλα Συνοδικά Γράμματα σε όλους τους αρμόδιους, στα οποία θα διατυπώνει ευθαρσώς τη θέση της Εκκλησίας Κρήτης.

Τέλος, υπενθυμίζομε τα λόγια του μεγάλου Εθνάρχου, Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν την εποποιία του 1912-13: “o Μακεδονικός Αγώνας πρέπει να γίνει το Ευαγγέλιο της Ελληνικής Φυλής’’».

Φωτο από drone: ThessalonikiGuidegr


Σχολιάστε εδώ