Kontranews: Διαψεύδει ο Καραμανλής

Kontranews: Διαψεύδει ο Καραμανλής

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Kontranews

Είναι μεγάλο το… χρηματιστήριο προπαγάνδας που έχει ξεκινήσει και πάλι λόγω του σκοπιανού.
Παράδειγμα τα όσα γράφτηκαν για δήθεν δηλώσεις Καραμανλή, τις οποίες διαψεύδει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.
«Δεν έχει καμία σχέση ο κ. Καραμανλής με αυτά που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του» σημείωναν στο newpost.gr πηγές από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Σε ότι έχει να κάνει με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως διευκρίνιζαν οι συνεργάτες του, το μόνο που ισχύει
και έχει πει σε συνομιλητές του ο κ. Καραμανλής, είναι η φράση που δημοσιεύτηκε στην Real News της προηγούμενης Κυριακής: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».


Αυθεντική ερμηνεία

Στο τι συνέβη στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, αναφερθήκαμε σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας, προσπαθώντας να καταδείξουμε το πραγματικό περιεχόμενο του και τη σύνθετη πτυχή, σε αντίθεση με την υπεραπλουστευμένη ερμηνεία, που δίνονται από όσους το επικαλούνται, ως σημείο αναφοράς.

Η, νέα, παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, του ανθρώπου, δηλαδή, που διαμόρφωσε το αποκαλούμενο «κεκτημένο του Βουκουρεστίου», έρχεται την κατάλληλη στιγμή, ως ένα είδος «αυθεντικής ερμηνείας» . Το νέο μήνυμα που στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός, μπαίνει, πια, στην «καρδιά» του προβλήματος, σε συνάφεια με όσα είχαν διαρρεύσει προ καιρού, ως απόψεις του, περί μη ύπαρξης «Μακεδονικού έθνους», αλλά και με όσα έχουμε αναφέρει από τούτη τη στήλη. Το κεντρικό νόημα της , συνοψίζεται σε ένα κρίσιμο στοιχείο, που αφαιρεί, σκόπιμες ή μη, παρερμηνείες, για τη θεμελίωση της μιας ή της άλλης άποψης. Ότι, δηλαδή, αυτό που συνέβη στο Βουκουρέστι και αυτό που συζητείται στην παρούσα φάση, διαφέρουν όσο «η μέρα από τη νύχτα». Τώρα, συζητούμε, ακριβέστερα, διερευνούμε τη δυνατότητα επίτευξης μιας λύσης, ενώ τότε διαμορφώθηκε το περίγραμμα της. Σε ότι μας αφορά, τέθηκαν οι δεσμευτικές «συντεταγμένες», εντός των οποίων θα ήταν δυνατό η ελληνική πλευρά να συναινέσει σε μια κοινά αποδεκτή λύση, αίροντας έτσι και την αντίρρηση μας, για την ένταξη του γειτονικού κράτους στους αποκαλούμενους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο: www.kontranews.gr


Σχετικό άρθρο


Σχολιάστε εδώ