Τσίπρας: Ζημιώνουν τη χώρα τα συλλαλητήρια!

Τσίπρας: Ζημιώνουν τη χώρα τα συλλαλητήρια!

Άναψε το πράσινο φως για συμβιβασμό στο Σκοπιανό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και του γονατίσματος της μεσαίας τάξης εξήγγειλε σειρά θετικών παρεμβάσεων στο Φορολογικό, χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά του.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, έδωσε το έναυσμα για συμβιβασμό μέσα από τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε πρόσφατα ο Μάθιου Νίμιτς. «Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος με μια κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία έναντι όλων» είπε και συμπλήρωσε: «Αναζητούμε μια ονομασία αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας, που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων».

Τάχθηκε ανοικτά κατά των συλλαλητηρίων λέγοντας ότι «τα εθνικιστικά παραληρήματα το μόνο που κάνουν είναι να ζημιώνουν τη χώρα» και τόνισε ότι «οι κραυγές και ο παροξυσμός είναι χαρακτηριστικό των πατριδοκάπηλων, αλλά μόνο ο διάλογος και η νηφαλιότητα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα», ενώ εξήρε τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λέγοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος με τη χθεσινή του τοποθέτηση έστειλε ένα μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας».

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει ότι το Σκοπιανό είναι ζήτημα «που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και η χώρα, είχε την ατυχία να έχει ως υπουργό Εξωτερικών τον κ. Σαμαρά, ο οποίος προτίμησε να οικοδομήσει την προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα».


Σχολιάστε εδώ