Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ένα Acoustic Set στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ένα Acoustic Set στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Ξένη δημοσίευση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, την Κυριακή 21/01, στις 21.00 στον Φάρο, όπου μαζί με πέντε ακόμα μουσικούς, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο σεξτέτο εγχόρδων παρουσιάζοντας ένα Acoustic Set, στο πλαίσιο της ενότητας συναυλιών Jazz Διαχρονίες.

Από την εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, μέχρι τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Χειμερινοί Κολυμβητές, και κυρίως μέσα από την προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παραμένει καλλιτεχνικά ανήσυχος.

Εξερευνητής της κιθάρας, του ήχου, της αρμονίας και της ενορχήστρωσης, δεν εφησυχάζει και δεν επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος. Η μουσική που γράφει για τους δίσκους του αλλά και για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις -με πιο πρόσφατη το Στέλλα Κοιμήσου του Γ. Οικονομίδη, στο Εθνικό Θέατρο- παρασέρνει τους ακροατές σε μελωδικά ταξίδια ποικίλων διαθέσεων και απρόοπτων προορισμών.

Μαζί του επί σκηνής οι ξεχωριστοί μουσικοί οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου του δίσκου Μέσα στον Πόνο Είν’ η Χαρά Μες στη Χαρά Είν’ ο Πόνος και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν μαζί την τέταρτη δισκογραφική δουλειά του: Βιολί & Βιόλα: Φώτης Σιώτας, Βιολί: Μιχάλης Βρέττας, Μπουζούκι: Δημήτρης Βλαχομήτρος, Κοντραμπάσο: Διονύσης Μακρής, Τσέλο: Τάσος Μισυρλής

Η ενότητα συναυλιών Jazz Διαχρονίες, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.


Σχολιάστε εδώ