ΙΣΑ: Ανησυχία για νέα κρούσματα ιλαράς σε ιατρικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων

ΙΣΑ: Ανησυχία για νέα κρούσματα ιλαράς σε ιατρικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων

Διαστάσεις αποκτά το θέμα με τη λοιμώδη μεταδοτική νόσο της Ιλαρά και τη δημόσια υγεία κυρίως στους επαγγελματίες υγείας μετά και τα νέα κρούσματα στο ΕΣΥ που καταγράφηκαν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.protothema.gr. Σύμφωνα με δημοσίευμα οι γιατροί νοσηλεύονται λόγο εμφάνισης επιπλοκών.

Ο ΙΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την Έντονη ανησυχία του:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την ανησυχία του, για τα νέα κρούσματα ιλαράς, σε υγειονομικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων.
Το προσωπικό του ΕΣΥ, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, λόγω των τραγικών ελλείψεων, στη στελέχωσή των μονάδων υγείας.
Την ίδια ώρα ,οι ελλείψεις και η ποιοτική υποβάθμιση των υλικών (γάντια που σκίζονται ,έλλειψη καθαριστικών κ.τ.λ.), συνιστούν ένα επισφαλές περιβάλλον που εκθέτει το προσωπικό, σε σοβαρούς κινδύνους.

Η μείωση των κονδυλίων που προβλέπονται στο φετινό προϋπολογισμό ,για τα δημόσια νοσοκομεία, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων.
Η αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων αποτελεί προϋπόθεση, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά αξιοπρεπείς αμοιβές, για το προσωπικό των νοσοκομείων και συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων».


Σχολιάστε εδώ