ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Άμεση θεσμική κατοχύρωση της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ χωρίς περιορισμούς…

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Άμεση θεσμική κατοχύρωση της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ χωρίς περιορισμούς…

Σε δήλωση για τους πλειστηριασμούς προχώρησε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους της πόλης μας και εξήγησε τους λόγους που ζητούσε την ψήφο τους.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ήταν εξαρχής να γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που χρόνιζαν και  δημιουργούσαν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή υπήρξε η επιδίωξη να ορθώσουμε εμπόδια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν τους συμπολίτες μας στη φτωχοποίηση.

Αυτά είπαμε κι αυτά πράττουμε, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση έχουμε κάθε φορά απέναντί μας.

Προφανώς και δεν έχουμε καμία διάθεση να μετατρέψουμε το Δημοτικό Συμβούλιο σε βιομηχανία ψηφισμάτων με κούφια λόγια και χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τη ζωή των ανθρώπων. Από την πλευρά μας, μιλάμε όταν πρέπει και κυρίως μέσα από τις δράσεις μας, με κύριο πάντα μέλημα την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας. Ένα θέμα που έρχεται έντονα στο προσκήνιο σήμερα, αν και είναι αρκετά παλιό, είναι οι πλειστηριασμοί.

Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να έχει την ίδια θέση από την πρώτη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές έβαλαν στόχο τη λαϊκή κατοικία.

Τι λέγαμε και τι λέμε

Είτε στο «τιμόνι» της χώρας βρίσκεται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είτε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ,  πάγια θέση μας παραμένει η προστασία από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σε ό,τι αφορά την ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ μικρομεσαίων νοικοκυριών και ζητάμε την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς περιορισμούς.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ενάντια σε όσους παλεύουν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να ορθώσουμε με έμπρακτο τρόπο ένα τείχος υπεράσπισης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, που η υφιστάμενη νομοθεσία αναγκάζει τις υπηρεσίες του Δήμου να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέσα είσπραξης των οφειλών τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

-Απαιτούμε να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι με ευθύνη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η διαγραφή όλων των μικρο- οφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.  

-Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας.

Τις επόμενες ημέρες, η Δημοτική Αρχή θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

1.Να μην αποστέλλονται μικρο-οφειλές νοικοκυριών στο γκισέ της εφορίας.

2. Να περιφρουρηθούν θεσμικά και πολιτικά οι εργαζόμενοι του Δήμου για καταλογισμό.

3. Να ενισχύσουμε με τη δράση και τη στάση μας τους αγώνες για προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

4. Να ανοίξουμε γραφείο ενημέρωσης, αλλά και εισπρακτικής βοήθειας στο οποίο θα απευθύνονται οι συνδημότες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από πλειστηριασμούς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Σχολιάστε εδώ