«Δουλεύουν» για τον Αναστασιάδη!

«Δουλεύουν» για τον Αναστασιάδη!

Ο κ. Λιλλήκας, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να είχε παραμερίσει τις θεμιτές φιλοδοξίες του και να είχε συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στη χάραξη νέας πορείας στο Κυπριακό, με τη στήριξη κοινού υποψηφίου του Ενδιαμέσου Χώρου, όπου, λόγω και των συσχετισμών μεταξύ των κομμάτων, αναδείχθηκε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος, του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό η δυνατότητα να αποσυρθεί ευσχήμως από την κούρσα (στην οποία είχε ήδη διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να σπάσει το τρίπολο που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου) και να συμβάλλει εποικοδομητικά στην εκλογική επιτυχία του Ενδιάμεσου Χώρου.

Δεν το έκανε και η επιλογή του είναι σεβαστή. Το να καταφεύγει όμως τώρα, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές και βλέποντας την καθίζηση των ποσοστών του, σε καταγγελίες ότι επιχείρησαν να τον εξαγοράσουν προκειμένου να αποχωρήσει από την κούρσα της προεδρικής εκλογής, χωρίς να έχει καταγγείλει αυτές τις απόπειρες όταν έγιναν, αφήνοντας έτσι υπαινιγμούς ότι η απόπειρα εξαγοράς έγινε από το στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι απαράδεκτο και ακούγεται φθηνό ως επιχείρημα.

Ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από το ΔΗΚΟ στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δεν αντιδρά σωστά, εκδικούμενος τον χώρο που τον ανέδειξε πολιτικά, μετά και τη θητεία του στο πλευρό του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όσο για τον κ. Μάριο Καρογιάν, στέλεχος του ΔΗΚΟ και πρώην στενό συνεργάτη του Τάσσου Παπαδόπουλου, που διετέλεσε και πρόεδρος του κόμματος, πραγματοποιεί θλιβερή εκστρατεία υπονόμευσης του υποψηφίου του κόμματός του, Νικόλα Παπαδόπουλου, ζητώντας από όσους τον ακολουθούν στον πρώτο γύρο να υπερψηφισθεί ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς και στον δεύτερο γύρο ο νυν Πρόεδρος και υποψήφιος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Είναι τόσο θλιβερή αυτή η παρέμβαση, καθώς ο κ. Καρογιάν εμφανίζεται απλώς να θέλει να υπονομεύσει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και να επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης… Ελπίζοντας ίσως ότι θα του αναγνωρίσει ο «Νίκαρος» αυτήν την υπηρεσία και θα του προσφέρει κάποια υπουργική θέση, εφόσον τελικά επανεκλεγεί…

exofrenikos@hotmail.com

[Φωτο: By Michał Koziczyński – Senat Rzeczypospolitej Polskiej, CC BY-SA 3.0 pl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34665540]


Σχολιάστε εδώ