Tο Mega παίρνει παράταση!

Tο Mega παίρνει παράταση!

Η χθεσινή αναμέτρηση στο ΕΣΡ έβγαλε …παράταση. Προσήλθαν 6 ενδιαφερόμενοι, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα παραμείνουν ως το τέλος της διαδικασίας, μετά από τους οικονομικούς ελέγχους.  Οι πέντε σταθμοί ήδη εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια: ο Alpha, ο ΣΚΑΪ, το Star, ο ΑΝΤΕΝΝΑ και το Epsilon, ενώ ο Φ. Βρυώνης έχει ήδη τηλεοπτική εμπειρία.  Το ζήτημα απο εδώ και πέρα είναι το πόθεν έσχες κάθε μετόχου. Η τελική λίστα των αδειούχων, δεν έχει ακόμη κλειδώσει.


Η κυβέρνηση, αισθάνεται δικαιωμένη, διότι μέσα από την προκήρυξη, φάνηκε στα μάτια του κόσμου, πως οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να βάλουν χρήματα, όχι για τις συχνότητες, αλλά και για τις ίδιες τους, τις επιχειρήσεις .

Χθες, υπήρξε μια μεγάλη ανατροπή στο τηλεοπτικό καθεστώς.  Το κανάλι θεσμός, το Mega επέλεξε με διαφορετική δικαιολογία, κάθε φορά από την πλευρά μερίδας των μετόχων, να μην κατέβει στο διαγωνισμό. Αντιθέτως, έχει τη δυνατότητα να αδειοδοτηθεί απευθεάις ο Ιβάν Σαββίδης. Πρόκειται για μία αλλαγή που αν επικυρωθεί θα αλλάξει σημαντικά το χάρτη

Η επιλογή,να μην συμμετέχει η Τηλέτυπος στη διαδικασία αυτή, είναι αποτέλεσμα της άποψης πως η αγορά δεν χωράει πολλούς σταθμούς, σε αντίθεση με όσα έλεγε δημοσίως η ΕΙΤΗΣΕΕ, μέχρι και εχθές και το κυριότερο πως το Star έχει προβάδισμα έναντι του Mega. Είναι μια περιορισμένη, οικονομικού χαρακτήρα άποψη που δεν αναγνωρίζει τον πολιτικό ρόλο που είχε το Mega.

OΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ