Ε, όχι και τιμητής των πάντων…

…ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου, που ακόμη και τις επιθετικές ενέργειες των Τούρκων τις αποδεχόταν θετικά και πίστευε ότι οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Πολλά είχαν ακουστεί για τον τρόπο που πωλήθηκαν επιχειρήσεις του σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά την περίοδο που ήταν Πρόεδρος και ενώ είχε επιχειρήσει να λύσει το Κυπριακό, αλλά η τελευταία αποκάλυψη ήταν χαρακτηριστική για τον τρόπο που αντιμετώπιζε το δημόσιο χρήμα.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής στην Κύπρο, το 2000, και ενώ δεν είχε καμιά θεσμική ιδιότητα, βρέθηκε ποσό 48.087 ευρώ, που είχε καταβληθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και τον αφορούσε προσωπικά: «Το ποσό των 48.087 ευρώ αφορά τη διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων στα ξενοδοχεία ‘‘Langham Hilton Hotel’’, ‘‘Bloomsbury Park Hotel’’ και ‘‘Le Meridien Grosvenor House’’ στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το πιο πάνω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα)»…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ