Βόμβες Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών!

Βόμβες Παπαγγελόπουλου κατά δικαστών!

Πήρε το… όπλο του ο πρώην Εισαγγελέας – Βαθαίνει το χάσμα

-Τους κατηγορεί για αλαζονεία και εξαρτήσεις…
-Ποιες είναι οι μεγάλες εκπλήξεις που προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Λάδι στη φωτιά που είχε ανάψει ο υπουργός Δικαιοσύνης και τη φούντωσε το Μαξίμου, με επίκεντρο την αντίθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των δικαστών, έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην Εισαγγελέας, κατηγορώντας τους δικαστές για αλαζονεία και κάθε είδους εξάρτηση.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι η αλαζονεία και η υπέρμετρη σκληρότητα που επιδεικνύουν ενίοτε οι λειτουργοί της, καθώς και η κάθε είδους εξάρτησή τους από υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονές προσωπικές, ιδεολογικές, ακόμη και ιδεοληπτικές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι «παρ’ όλα αυτά, οι έλληνες δικαστές και εισαγγελείς συγκριτικά με την υπόλοιπη κοινωνία θέλω να πιστεύω ότι έχουν πολύ λιγότερο διαβρωθεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όμως, προανήγγειλε και… εκπλήξεις.
«Σας διαβεβαιώνω, το 2018 θα είναι έτος μεγάλων εκπλήξεων. Για τους πολλούς που διψούν για Δικαιοσύνη οι εκπλήξεις θα είναι ευχάριστες και για κάποιους άλλους οδυνηρές», δήλωσε, χωρίς να μπει σε… λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το ποιους αφορούν οι «οδυνηρές εκπλήξεις». Προφανώς, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και φυσικά πήραν το μήνυμα εκείνοι που τους αφορούν οι εκπλήξεις.

Στο ψυγείο…
Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί ο κ. Παπαγγελόπουλος. Κάλεσε «τη συντριπτική πλειοψηφία των υγειών δικαστικών λειτουργών να βάλουν σε καραντίνα και να απομονώνουν τους ελάχιστους ‘‘ασθενείς’’ που προσβάλλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης και αδικούν, με τη συμπεριφορά τους και τις αποφάσεις τους, τους υπόλοιπους ‘‘υγιείς’’ συναδέλφους τους».
Απομένει να το δούμε…

Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων…
Σε άλλο δε σημείο της συνέ­ντευξής του θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι γνωρίζει τι συμβαίνει στα ενδότερα διαμερίσματα της Δικαιοσύνης, λέγοντας: «Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Άλλωστε, ανάμεσα στους αγγέλους υπάρχει και ο πεπτωκώς άγγελος.

Επομένως, τη διαφθορά μπορεί να τη βρει κανείς παντού. Όπου, δε, υπάρχει εξουσία και δύναμη, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα κρούσματα διαφθοράς αυξάνονται. Σε περιόδους κρίσης και έκπτωσης ηθικών αξιών, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται»!

Έρχεται ο Οικονομικός Εισαγγελέας
Μέσα στις μεγάλες εκπλήξεις που έχει στον… σάκο του το 2018, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι θα νομοθετηθεί άμεσα «η ίδρυση ενός νέου, ευέλικτου και αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού, που θα υπάγεται αποκλειστικά στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με αποστολή τη διερεύνηση τέλεσης μείζονος ποινικής απαξίας φορολογικών και οποιωνδήποτε άλλων συναφών οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Και πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα άλλος ένας στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης θα επιτευχθεί, παρ’ όλες τις κρυφές ή φανερές αντιδράσεις κάποιων», χωρίς να θελήσει να γίνει σαφέστερος για το ποιοι είναι πίσω από τις αντιδράσεις.


Σχολιάστε εδώ