Το ακούσαμε κι αυτό…

Το ακούσαμε κι αυτό… Έγινε στη Λειψία η μεγαλύτερη διάσκεψη χάκερ της Ευρώπης με σύνθημα «Κάνε κάτι»! Η τετραήμερη εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Chaos Computer Club, αντιμετωπίζει θέματα όπως οι ευπάθειες ασφάλειας, οι επιθέσεις χάκερ, η προστασία δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη.

Εκτός από την εξέταση της κυβερνοασφάλειας των τεχνολογιών πληροφορικής, οι πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη συνάντηση που γίνεται μία φορά τον χρόνο.

Σταρ της βραδιάς ο 78χρονος γερμανός πολιτικός των Πράσινων Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, επειδή ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου που συστάθηκε για να διερευνήσει την έκταση και το υπόβαθρο της διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία. Η ομιλία του έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα από νεαρούς χάκερ που η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τα 30 χρόνια. Σ’ αυτήν ανέλυσε τις αποκαλύψεις του πρώην αξιωματικού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, όταν τον ανέκρινε ο ίδιος προσωπικά στη Μόσχα. Μετά από αυτό ο Στρέμπελε κατήγγειλε έντονα τις μαζικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία, κάνοντάς τον γι’ αυτό ήρωα για φίλους και μέλη του Computer Chaos Club.

Ο σκοπός του συνεδρίου, να κάνει την κοινωνία καλύτερη, αποκαλύπτοντας τα τρωτά σημεία των τεχνολογιών πληροφορικής.

Από το κακό στο χειρότερο η Βενεζουέλα, μετά την κατάσταση μερικής χρεοκοπίας στην οποία την κατέταξε και ο οίκος Fitch. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην τα βρει ο Μαδούρο με τους πιστωτές του, να ενταθεί η κρίση και οι ελλείψεις βασικών αγαθών και τροφίμων να είναι γεγονός. Τελευταίο επεισόδιο η έλλειψη χοιρινού κρέατος, που αποτελεί το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη χώρα και ανάγκασε τους κατοίκους από τις φτωχογειτονιές του Καράκας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Όπως πάντα, για τον Πρόεδρο Μαδούρο κάποιος άλλος φταίει. Αυτήν τη φορά φταίει η Πορτογαλία, που δεν παρέδωσε το κρέας που είχε παραγγείλει η Βενεζουέλα. Μόνο που παρέλειψε να πει ότι οι παραγγελίες είχαν δοθεί σε πορτογαλικές εταιρείες, οι οποίες δεν πληρώθηκαν και γι’ αυτό δεν παρέδωσαν… Σκληρό μεν, αλλά έτσι δουλεύει η αγορά παγκόσμια.

Χιλιάδες Εβραίοι, την εβδομάδα που πέρασε, προσευχήθηκαν στο Τείχος των Δακρύων, ύστερα από παράκληση του υπουργού Γεωργίας του Ισραήλ… για να βρέξει. Αιτία τα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση και άρδευση της χώρας, που έχει προξενήσει η τετραετής ανομβρία. Πάντα, εμπρός στην αδυναμία του να αντιμετωπίσει τη φύση, ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να ζητήσει τη βοήθεια του Θεού…

Μεγάλες εισαγωγές σε ελληνική νωπή τσιπούρα και λαβράκι από την Πορτογαλία. «Η Πορτογαλία αποτελεί τη χώρα της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση αλιευμάτων», σύμφωνα με έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Λισαβόνα. Πεδίο δόξης λαμπρόν για τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες.


Σχολιάστε εδώ