Πάλι οι χαμένοι οι καταναλωτές

Πάλι οι χαμένοι οι καταναλωτές

Κερδισμένα τα σούπερ μάρκετ με τις πλαστικές σακούλες

Τελικά, το μόνιμο κορόιδο είναι ο καταναλωτής, τον οποίο κανείς δεν προστατεύει. Αντίθετα, όλοι προσπαθούν να τον αρμέξουν, παρότι από αυτόν όχι μόνο ζουν αλλά και μεγαλουργούν. Και μη μας πει κανείς ότι δεν είναι έτσι.

Τελευταία απόδειξη, το κόλπο με τις πλαστικές σακούλες, που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή και, για να περιορίσουν τις συνέπειες, από προχθές, αν θέλει να βάζει κανείς τα είδη που αγοράζει από το… μεγαλομπακάλικο σε σακούλες, θα πρέπει να τις πληρώνει. Αλλιώς θα πρέπει να έχει μαζί του κανένα καλάθι! Και όχι μόνο θα πληρώνει τις σακούλες, αλλά στην πραγματικότητα θα τις διπλοπληρώνει. Γιατί και πριν, που έπαιρνε κανείς όσες σακούλες ζητούσε, η τιμή τους –αναλογικά– είχε ενταχθεί σε κάθε είδος που αγόραζε από το μπακάλικο – σούπερ μάρκετ.
Με την πληρωμή από τον πελάτη της κάθε σακούλας, μειώνεται η τιμή των προϊόντων κατά το κόστος της σακούλας; Ή πάλι το θύμα είναι ο καταναλωτής; Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης έχει τον λόγο…

Για όλα φταίει ο καταναλωτής!
Βρήκε τη… λύση το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για να μη διαμαρτύρεται ο καταναλωτής για το «χαράτσι» που υποχρεούται να πληρώνει προκειμένου να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας.

Πρέπει, λέει, η Ελληνική Πολιτεία να προβεί σε μια εκστρατεία για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους έλληνες καταναλωτές, προτάσσοντας τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας, τα οποία εξοβελίζουν το όποιο κόστος προκύπτει από το επιβαλλόμενο περιβαλλοντικό τέλος!

Συμπέρασμα: Του τα παίρνουν του καταναλωτή και φταίει κι από πάνω…


Σχολιάστε εδώ