Ανοιξιάτικη… Πρωτοχρονιά!

Ανοιξιάτικη… Πρωτοχρονιά!

-Πήρε το φλουρί ο Δρίτσας

Αν το ημερολόγιο δεν έδειχνε 1η Ιανουαρίου 2018, κανείς στον Πειραιά δεν θα φανταζόταν ότι ήταν μια μέρα χειμωνιάτικη και μάλιστα Πρωτοχρονιά. Η πρώτη μέρα του χρόνου θύμιζε… άνοιξη κι αν δεν υπήρχε ο στολισμός, οι Αϊ-Βασίληδες, θα νόμιζες ότι είναι… Πάσχα! Η θερμοκρασία είχε φθάσει τους 18 βαθμούς, οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο, που κρατούσε γλυκά και όλοι αντάλλασαν ευχές… Καλή και γόνιμη χρονιά, με υγεία, δίχως δυστυχία, δίχως φτώχεια, δίχως πλειστηριασμούς… Ουτοπικά ίσως όλα αυτά, αλλά οι ευχές είναι μέρος της ζωής.

Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή. Η Μητρόπολη Πειραιά έκοψε την πίτα της στην Αγία Τριάδα. Παρόντες όλοι οι πολιτικοί και παράγοντες της πόλης, με πρώτους και καλύτερους τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, τον δήμαρχο Γ. Μώραλη, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη, πρώην υπουργούς, τους βουλευτές της πόλης, αντιδημάρχους, τοπικούς παράγοντες και πολλούς άλλους. Την πίτα έκοψε και ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ. Τυχερός ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ανδριανός Μιχάλαρος, που κέρδισε το φλουρί. Τα κάλαντα, έπαιξε η Φιλαρμονική του Δήμου.

Την επομένη, ανήμερα Πρωτοχρονιά, η κεντρική εκδήλωση, εντυπωσιακή όντως, έγινε στο δημαρχείο, όπου κόπηκε η πίτα του δήμου. Το φλουρί εδώ έπεσε στον Θοδωρή Δρίτσα.

Να σημειώσουμε ότι κύριο θέμα συζήτησης την περασμένη Κυριακή στην Αγία Τριάδα ήταν η συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιά στο κανάλι Kontra, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», η οποία έκανε αίσθηση στην πόλη.


Σχολιάστε εδώ